Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Idén is lesz VakációZoo tábor a hátrányos helyzetű gyermekeknek 2023. március 23.

Tegnap a tábor programjaiból, élményeiből tartottunk ízelítőt a fővárosi kerületek képviselőinek, hogy a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei közül minél többen részesei lehessenek a VakációZoo programnak.

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező Zoo Tábor mellett 2021-ben indítottuk el a VakációZoo ingyenes nyári táborunkat a rászoruló gyermekek számára. Egészen pontosan hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családok általános iskolás korú gyermekeiről van szó, akik a fővárosi kerületek iskoláinak valamelyikébe járnak. A résztvevőket minden évben az egyes kerületek delegálják annak érdekében, hogy ez a segítség valóban oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A napközis tábor egyes turnusai egy hétig, hétfőtől péntekig tartanak, a turnusokon belül korosztályok szerint alakítunk ki kisebb csoportokat. A tábor csoportjait és foglalkozásait szakképzett állatkerti munkatársak és elhivatott pedagógusok, pedagógus hallgatók vezetik.

A tábor résztvevői nemcsak az Állatkert lakóit ismerhetik meg, hanem a kert kulisszák mögötti világát is. Így például bepillanthatnak az állatkerti dolgozók munkájába, élményekben gazdag zoopedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, állatbemutatókon csodálkozhatnak rá a természet csodáira, kézműves programokon próbálhatják ki kreativitásukat, és természetesen sok lehetőséget kínálunk az önfeledt játékra, szórakozásra is.

A tábornak természetesen pedagógiai célja is van: az Állatkertben látottak és hallottak, a megélt, megtapasztalt új élmények szorosan kapcsolódnak az iskolai tantervekhez, segítik a környezettudatos szemlélet kialakulását, elmélyítik a természet ismeretét, szeretetét és tiszteletét is.

A tavalyi évben összesen 454 gyermek vehetett részt a VakációZoo turnusaiban, közülük 39-en voltak Kárpátaljáról Magyarországra menekült családok gyermekei.

Az idei vakáció kezdetéig ugyan még van idő, de a tábort már most elkezdtük szervezni. Ennek részeként tegnap bemutatót és egyeztetést tartottunk partnereinknek, a fővárosi kerületek gyermekjóléti területen dolgozó munkatársainak, sőt, számos kerület polgármesteri vagy alpolgármesteri szinten is képviseltette magát.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.