Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Készíts saját Állatkertet: Ausztrál zóna 2020. június 24.

Kreatív kézműveskedésre bátorító sorozatunk negyedik részében az állatkerti Ausztrál zóna néhány jellegzetes állatával, a kengurukkal, a kazuárokkal és a koronás galambokkal ismerkedhetnek meg az alkotó kedvű állatbarátok.

Ezt a sorozatunkat – a Digitális Állatkert témakör részeként – június elején indítottuk el azzal a céllal, hogy kreatív kézműveskedésre bátorítsuk a gyerekeket (és persze a felnőtteket is, esetleg a gyerekekkel közösen, családi programként). Az állatkerti látogatás után biztos sok gyerkőc eszébe jut, hogy jó lenne otthonra is egy kis állatkert. Persze odahaza nehézségekbe ütközne mondjuk kengurut, vagy éppen kazuárt tartani, de figuráikat egyszerű anyagokból könnyen el lehet készíteni.

Letölthető és kinyomtatható anyagaink az Állatkert egy-egy zónájának, övezetének jellegzetes lakóit mutatják be, sok érdekességgel, kézműves foglalkoztatóval, rejtvénnyel és memóriakártyaként is használható állatos színezővel. A sorozat első részében a Kisszikla, a másodikban a Nagytó, a harmadikban pedig az America Tropicana zóna néhány lakóját mutattuk be.

A legújabb, negyedik rész az állatkerti Ausztrál zóna néhány érdekes állatáról szól. Ami persze nem is véletlen, hiszen Állatkertünkben az ausztrál régió egyedülálló élővilágának különösen sokféle képviselőjét mutatjuk be. Itt az ideje tehát megismerkedni a kormos kenguru néven is ismert nyugati szürke óriáskengurukkal, a sisakos kazuárokkal és a pompás koronásgalambbal!

Ausztrál zóna (PDF)
Kézműves foglalkoztató: készíts kengurut, kazuárt, koronás galambot! (PDF)
Készíts saját fajtáblát! (PDF)
Memóriakártya és állatos színező (PDF)
Keresztrejtvény (PDF)