Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Látogatói szabályok

Hogy mindenki jól érezhesse magát nálunk!

Cigarettázni, pipázni nálunk csak a kijelölt dohányzóhelyeken szabad. Ezeket a térképen is jelöljük. Éttermeknél, játszóterek közelében semmiképp ne gyújtsanak rá!

Elveszett értékek és eltévedt gyermekek esetében a Főkapu melletti információs pavilonban lehet segítséget kérni!

Élő állatot behozni tilos

Otthoni kedvenceket, hobbiállatokat nem szabad behozni az Állatkertbe, ez alól csak a segítőkutyák, pl. vakvezető kutyák mentesülnek, az állat kötelező oltásait igazoló Kisállat Egészségügyi Könyv előzetes bemutatása mellett.

Etetés

A gondozóktól minden szükséges és az állatok egészségét szem előtt tartó, fontos táplálékot megkapnak az állataink. Ezért etetni nem szabad őket semmivel sem.

Átmászás, benyúlás

A kerítéseken, korlátokon átmászni tilos, erre fel is hívjuk a figyelmet. Állataink – még a háziállatok is – haraphatnak, csíphetnek és karmolhatnak. Az ebből adódó balesetekért felelősséget nem vállalunk!

Zajongás

A túl erős zajoktól, kiabálásoktól állataink megijedhetnek, elbújhatnak.

Dobálni az állatokat, ütögetni az üveget tilos

Állataink napközben pihenhetnek, alhatnak. Ilyenkor semmiképpen ne próbálják meg böködéssel, vagy az elválasztó üveg ütögetésével felkelteni, mozgásra bírni őket! Érdemes később visszatérni.

Labdázni, vízipisztolyozni, léggömböt behozni tilos

A labda, a léggömb és a vízipisztoly nem állatkertbe való játék. A lufi még ijesztő is az állatok számára: ha kidurran, megrémülhetnek tőle, és ha a műanyagot lenyelik, akár el is pusztulhatnak.

Szemetelés

A csokipapírnak, az üdítősdoboznak és a többi hulladéknak a kukákban van a helye. Szelektív gyűjtőpontjainkon a papír-, a műanyag- és a fémhulladékot szétválogatva is kidobhatod.

Játszóterek használata

A játszóteret csak 14 éven aluli gyermekek használhatják, felnőtt felügyeletével és saját felelősségre.

A teljes látogatási szabályzatot innen tudod letölteni.