Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni a hozzánk érkező leggyakoribb kérdéseket.

Nyitva van-e az állatkert január 1-jén, március 15-én, húsvétkor, május 1-jén, augusztus 20-án, október 23-án, karácsonykor, szilveszterkor?

A mindenkori érvényes nyitva tartási rend megtekinthető honlapunkon, ennek értelmében az év minden napján nyitva tartunk, kizárólag december 24-én és december 31-én van rövidített nyitva tartás (korábban zár a kert), amiről honlapunkon mindig tájékoztatjuk Látogatóinkat. A hétköznapra eső ünnepnapokon az adott hónap hétvégi nyitva tartási rendje érvényes.

Nem, a megváltott belépőjegy egyszeri belépésre jogosít.

Igen, a kártya tulajdonosa jelenlétében tetszőleges számú állatkerti belépőjegy vásárolható.  További információ az elfogadott kártyákról/utalványokról >>

Az Állatkertbe tilos behozni kutyát, házi-, dísz-, vagy hobbiállatot, mert ez fokozott állategészségügyi veszélyforrás. Ez alól kivételt képeznek a megfelelő okmányokkal, oltási igazolással rendelkező segítőkutyák. A dokumentumokat a látogatást megelőzően, legalább két munkanappal korábban el kell juttatni az Állatkerthez, az info@zoobudapest.com email címre. Erre válaszként az Állatkert megküldi a látogatásra vonatkozó engedélyt, avagy elutasítást. A betegsegítő kutyáknak a látogatás alkalmával póráz és szájkosár viselése kötelező. A tulajdonos köteles ügyelni rá, hogy a kutya ne veszélyeztesse az állatkerti állatok és a Látogatók nyugalmát, testi épségét. Ellenkező esetben az Állatkert fenntartja magának a jogot, hogy a betegsegítő kutya látogatását haladéktalanul felfüggessze.

Ezzel a kérdéssel kapcsolatban összeállítottunk egy részletes tájékoztatót, amiben megtalálható, hogy milyen esetben lehet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek állatot beadni.

Diákok esetén: A Fővárosi Állat- és Növénykert nyári időszakban, korlátozott létszámban szokott a BIZTOS KÉZ Iskolaszövetkezeten keresztül diákokat foglalkoztatni. Erről illetve az aktuális munkalehetőségekről bővebb információ a munkaügyi csoportunktól kérhető.

Önkéntes munka: Egész évben lehet jelentkezni állatkerti önkéntes munkára, aminek feltétele a betöltött 18. életév. A felnőtt önkéntes munka további részleteit ezen az oldalon olvashatja el >>

Felnőttek esetén: Aktuális meghirdetett állásainkat megtekintheti, ha ide kattint: Állásajánlatok

Azt, hogy ki dolgozhat állatgondozóként egy rendelet szabályozza:

3/2001. (II. 23.) KöM-FVM-NKÖM-BM együttes rendelet
az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól

4. §
(1) Az állatkertben az állatok tartásáért felelős személy az lehet, aki 3 év igazolt állatkerti gyakorlattal és az alábbi – Magyarországon vagy külföldön szerzett és Magyarországon honosított vagy elismert – egyetemi vagy főiskolai végzettségek valamelyikével rendelkezik:
a) mezőgazdasági, állattenyésztési, erdészeti, vadgazdálkodási felsőoktatási intézményben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,
b) tudományegyetem, tanárképző főiskola biológiai vagy ökológiai szakterületén szerzett végzettség vagy szakirányú felsőfokú szakképesítés,
c) állatorvostudományi egyetemen, állat-egészségügyi főiskolán szerzett végzettség.
(2) Az állatgondozók elfogadható szakirányú képesítései az (1) bekezdésben meghatározottak, továbbá az állatkerti állatgondozó, az állattenyésztő és állat-egészségügyi technikus, az állattenyésztő, a halász, a halászszaktechnikus, a vadász, a vadtenyésztő, a vadgazdálkodási technikus, a baromfi- és kisállattenyésztő, a baromfi- és kisállattenyésztő szaktechnikus képesítések.

Igen, a Fővárosi Állat- és Növénykert is jogosult az 1%-ból származó felajánlások fogadására.
Adószámunk: 15490658 – 2 – 42
Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik az állatkertet jelölik meg kedvezményezettként!

Az Állatkert területén számos büfé valamint étterem található.

Igen, a főbejáratnál korlátozott mennyiségben, ingyenesen igénybe vehető kerekesszékek találhatóak. 

Ha nem találtál választ kérdésedre, keress minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!