Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Kedvezmények

Kedvezményes gyermekjegy NOE tagoknak

Jogosultak: Nagycsaládosok gyermekei, érvényes NOE igazolvánnyal, 2-14 éves korig
Ára: 1000 Ft/gyermek
0-2 éves korig: 200 Ft/gyermek

A kedvezmény az alábbi feltételekkel vehető igénybe:

  1. 14 éven aluli gyermek az Állatkertet felnőtt kíséretében látogathatja.
  2. A kedvezmény igénybe vehető visszavonásig, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által kibocsájtott, érvényes matricával ellátott tagkártya bemutatásával. (csak az adott évben aktuális érvényesítő matricával ellátott tagkártyát fogadják el az Állatkert pénztárai)
  3. A maximálisan vásárolható kedvezményes gyermekjegyek száma a tagkártyán szereplő gyermekszám lehet.
  4. Kedvezményes gyermekjegy váltható a család 2-14 éves korú gyermeke részére, a család többi tagja számára csak a rá vonatkozó teljes árú (felnőtt, diák, nyugdíjas) jegyet adhat a pénztár!

A pénztáros kérésére a kísérő felnőtt a személyazonosságát arcképes igazolvánnyal köteles igazolni.
Jogosulatlan kártyahasználat esetén a visszaélést elkövető tag ellen a NOE fegyelmi eljárást indít.

Kedvezményes belépés az Egyszülős Kártya birtokosainak

2023. november 13. és 2024. november 13. között a Fővárosi Állat- és Növénykert a mindenkor érvényes Családi jegy 1+1 (egy felnőtt és egy 18 éven aluli gyermek részére szóló) bruttó belépő díjából 20% kedvezményt nyújt minden érvényes, digitális Egyszülős Kártyával rendelkező személy számára. A kedvezmény napi egyszeri belépésre jogosít.

MVGYOSZ, SINOSZ, SVOE, ÉFOÉSZ, MEOSZ, Autisták Országos Szövetsége

Kedvezményes partneri jegy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE), az Értelmi Fogyatékossággal Élők Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), valamint az Autisták Országos Szövetsége érvényes igazolványával rendelkező személy, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője részére: 1 500 Ft/fő.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közismerten elkötelezett abban a kérdésben, hogy fogyatékossággal élő embertársaink számára minél könnyebben tegye elérhetővé az állatkerti szolgáltatásokat. Ez a törekvésünk nemcsak az akadálymentesítésben, és más hasonló erőfeszítésekben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára kedvezményes áron megváltható belépőjegyeket kínálunk. Annak ellenére tesszük ezt, hogy a kedvezmény nyújtására semmilyen jogszabály nem kötelez bennünket. Ezt a szándékunkat természetesen a gazdasági lehetőségek keretei között tudjuk csak érvényesíteni, így megkerestük a fogyatékossággal élő emberekkel, illetve az ő érdekeik képviseletével foglalkozó hazai szervezeteket, hogy a segítség, amit lehetőségeinkhez mérten adni tudunk, oda jusson el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A hat legfontosabb szervezettel kötött megállapodásunk alapján a kedvezményes partneri jeggyel az alábbi személyek jogosultak Állatkertünket látogatni:

1., Az a siket/nagyothalló személy, aki rendelkezik a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének érvényes, arcképes igazolványával, továbbá vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője,

2., az a vak/gyengénlátó személy, aki rendelkezik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes, arcképes igazolványával, továbbá vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője,

3., az a mozgáskorlátozott személy, aki rendelkezik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének érvényes, arcképes igazolványával, továbbá vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője,

4., az értelmi fogyatékos személy, aki rendelkezik az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének érvényes igazolványával, továbbá vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője,

5., az a siketvak személy, aki rendelkezik a Siketvakok Országos Egyesülete érvényes igazolványával, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője.

6., az az autizmussal élő személy, aki rendelkezik az Autisták Országos Szövetsége érvényes igazolványával, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője. Az autizmussal élő látogatóink indokolt esetben az erre a célra megjelölt pénztárban soron kívül válthatják meg belépőjegyüket.

Külön felhívjuk arra a figyelmet, hogy a Magyar Államkincstár által kiadott hatósági igazolványokat, illetve a közgyógyellátási igazolványokat nem áll módunkban elfogadni a kedvezményes partneri jegyre való igényjogosultság igazolására. Ilyen dokumentumokat ugyanis nemcsak a fogyatékossággal élő emberek, hanem tartós betegségben szenvedő betegek is kaphatnak. Természetesen az Állatkert velük is szolidáris, de jelenleg nincs arra lehetőségünk, hogy valamennyi tartósan beteg ember számára jelképes áron biztosítsuk a belépést. Ha Ön fogyatékossággal élő személy, de nem rendelkezik a fentebb említett szervezetek érvényes igazolványával, kérjük, keresse meg az említett szervezeteket, hogy rajtuk keresztül Önnek is támogatást tudjunk nyújtani. Ha az Önt képviselő érdekvédelmi szervezet nincs az említett öt szervezet között, kérjük, javasolja nekik, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Állatkerttel.

Gyermekvédelmi gondoskodásban élők kedvezményei

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal (SZGYF) kötött megállapodás alapján jelentős kedvezményeket kínál a gyermekvédelmi szakellátásban élők, valamint a Főigazgatóság fenntartásában élő gondozottak számára a szervezett formában történő állatkerti látogatásokhoz. A megállapodásban rögzített kedvezmények 2017. április 1-től visszavonásig érvényesek.

Kedvezményes áron (1 500 Ft/fő) látogathatják az Állatkertet a SZGYF vidéki intézményeiből, valamint a nemzetközi cserekapcsolatok gyermekvédelmi intézményeiből érkező csoportok tagjai, továbbá a SZGYF munkatársai akkor, ha erre vonatkozó egyedi belépési engedéllyel rendelkeznek. Az egyedi belépési engedélyt az Állatkert állítja ki a SZGYF által jelzett igény alapján, így e kedvezmény igénybe vételéhez is a SZGYF regisztrációs e-mail címén (gonye.laszlo@szgyf.gov.hu) kell regisztrálni, kellő időben ahhoz, hogy a SZGYF legkésőbb két munkanappal a csoport csoportok vagy a munkatársak érkezése előtt jelezhesse az igényt az Állatkertnek.