Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Megközelítés

A Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest XIV. kerületében, a Városligetben található, az Állatkerti körút 6-12., illetve 14-16. szám alatt.

Autóval

Állatkertünk mindhárom bejárata, így az állandóan és az időszakosan használt kapuk is az Állatkerti körút mentén találhatók. Az Állatkerti körút közvetlenül kapcsolódik a Hősök teréhez, a Hermina úthoz és a Kós Károly sétányhoz, illetve a Hősök terén és a Gundel Károly úton keresztül a Dózsa György úthoz, valamint a Kacsóh Pongrác úton keresztül a Hungária körúthoz is. Az Állatkerti körúton napközben tilos az átmenőforgalom, a behajtás csak a célforgalom számára megengedett.

Parkolás

A gépkocsival – vagy motorkerékpárral – érkezők több parkolási lehetőség közül is választhatnak. Használhatják az állatkerti Parkoló ZOOnát, vagy parkolhatnak az Állatkerti körút, illetve a környező utcák közterületi parkolóhelyein.

Parkoló ZOOna – Az állatkerti Parkoló ZOOna az Állatkerti körút Hermina út felé eső végén (Állatkerti krt. 16.) található.

A 0-24 óráig igénybe vehető parkolóban a parkolás díjai:

Hétköznap nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 350 Ft / megkezdett óra.
Hétköznap éjjel
(este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 250 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 450 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 350 Ft / megkezdett óra.

Az egész napos parkolás díja munkanapokon 3500 Ft / nap, hétvégén 4500 Ft / nap.

Havi parkoló bérlet 29,900 Ft, érvényes a vásárlástól számított 30 napig, munkanapokon 7:00-20:00 között. Megvásárolható bankkártyával a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu kapusfülkéjénél a jegyautomatából.

A fent említett parkolási díjak járművenként értendők. Az Állatkert bejáratai közül a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu esik legközelebb a Parkoló ZOOnához. Ennél a kapunál pénztár azonban nem, csak jegyautomata működik.

A parkolóban elhelyezett automatán történő vásárláskor a jogszabályoknak megfelelően nyugta kerül kiállításra. Számla igényét kérjük a parkolás előtt jelezze 8 nappal jegy@zoobudapest.com e-mail címen. Felhívjuk szíves figyelmét az automatán történő vásárlás után utólagos számla kiállításra nincs mód a jelenleg érvényes jogszabályok szerint. Amennyiben a vásárló a bizonylat kiállításakor nem kéri számla kibocsátását, jelen esetben a parkolást megelőzően e-mailben, az Állatkert jogszerűen teljesíti nyugtával a bizonylatolási kötelezettségét. Ezt követően nem kötelezhető arra, hogy nyugta mellett számlát is állítson ki. Egy ügyletről csak egyféle bizonylat (számla vagy nyugta) bocsátható ki.

Kérjük a tisztelt autótulajdonosokat, hogy számítsanak rá, hogy némely, frekventált időpontban, nagyobb események alkalmával torlódásra kell számítani a Parkoló ZOOnába való bejutáskor, illetve kijutáskor. Ilyenkor a parkoló területére való érkezés, illetve kilépés a forgalmi dugó miatt akár 30-40 percet is igénybe vehet. Kérjük, legyenek egymással toleránsak, hiszen mindenkinek ugyanaz a célja, jó hangulatban és épségben közlekedni, biztonságba helyezni autóját a kiemelt események alatt is.

Közterületi parkolás – Az Állatkert környékén, illetve a Városliget térségében található közterületi parkolóhelyek a Zuglói Önkormányzat, illetve Budapest Főváros Önkormányzata döntése alapján 2017. szeptember elsejétől fizetős parkolási övezetnek számít. A zónák díjtételeiről, illetve a parkolási rendről ezen a honlapon lehet tájékozódni: www.zugloiparkolas.hu

Közösségi közlekedéssel

A Fővárosi Állat- és Növénykert – elhelyezkedésének köszönhetően – számos közösségi közlekedési eszközzel megközelíthető:

  • M1-es (sárga) metróvonal (Millenniumi Földalatti Vasút – „Kisföldalatti”) – Széchenyi Fürdő megálló
  • 72-es trolibusz – Állatkert megálló; (a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, hogy – különösen a nagy forgalmú napokon – az Állatkert és a Belváros között inkább a több utast szállítani képes M1-es metrót, azaz a földalattit válassza)
  • 75-ös, vagy 79-es trolibuszok – Hősök tere megálló;
  • 20E, 30, 30A, 105, 178 és 230 jelzésű autóbuszok – Hősök tere megálló;
  • 1-es és 1M jelzésű villamosok – Kacsóh Pongrác úti megálló (innen aluljárón át, jobbra közelíthető meg az Állatkerti körút);
  • 3-as és 69-es villamosok – Mexikói út végállomás (innen a vasút majd a Hungária körút alatti aluljárókon át közelíthető meg az Állatkerti körút).

Megközelítés a Nyugati pályaudvar felől:
72-es trolibusszal 6 megálló az Állatkert megállóig

Megközelítés a Keleti pályaudvar felől:
30-as, 30A vagy 230-as busszal 6, illetve 5 megálló a Hősök tere megállóig,
vagy 20E jelű busszal 1 megálló a Hősök tere megállóig,
vagy 79-es trolibusszal 8 megálló a Hősök tere megállóig.

Megközelítés a Déli pályaudvar felől:
2-es metróval (M2 / piros vonal) 4 megállót a Deák Ferenc tér megállóig, majd szálljon át a Kisföldalattira (M1 / sárga vonal) és utazzon 8 megállót a Széchenyi Fürdő megállóig. 

Kerékpárral

Az Állatkert, illetve a Városliget kerékpárral is megközelíthető, a környéken több helyen is futnak kerékpárutak, kerékpársávok. Ezekről részletes tájékoztatás a Budapesti Közlekedési Központ oldalán olvasható.

Az Állatkert területére – elsősorban balesetvédelmi okok miatt – nem hozható be kerékpár. Azok a látogatóink, akik kerékpárral érkeznek, biciklijüket az elefántházi kapu előtt, közterületen található kerékpártároló állványokhoz rögzíthetik.