Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mackófarsang online: 155 év medvéi 2021. január 31.

Az online Mackófarsang részeként ezúttal az elmúlt 155 évben Állatkertünkben élt medvéknek szenteltünk egy letölthető és kinyomtatható füzetet. Mesélünk Kristófról, Deák Ferenc kedvencéről, vagy Nóráról, aki nápolyiért útba ejtette az édességárust.

Január utolsó, illetve február első napjaiban szoktuk megtartani a Mackófarsangot. Ilyenkor mindenféle medvés családi programok, látványetetések, mézkóstolás, kreatív kézműveskedés és megannyi érdekesség várja az Állatkertünket felkereső nagyközönséget. Idén, mivel az Állatkert a koronavírus világjárvány miatt jelenleg nem fogadhat látogatókat, a hagyományos Mackófarsangot online tartjuk meg, így január 30-tól február 2-ig egymás után tesszük majd közzé honlapunkon és közösségi média felületeinken a medvékhez kapcsolódó különféle tartalmakat.

Ezúttal egy olyan letölthető és kinyomtatható füzetet teszünk közzé, amely a budapesti medvetartás múltját, történetét eleveníti fel. Ez annál inkább fontos, mivel intézményünk – a világ egyik legrégebbi állatkertjeként – idén fogja ünnepelni 155. születésnapját. Ehhez kapcsolódóan az egész 2021-es esztendőre jubileumi emlékévként tekintünk, és egész évben sok érdekességet elevenítünk majd Állatkertünk múltjából. A régi idők medvéinek történetét felelevenítő füzetben mesélünk például Kristófról, akihez Deák Ferenc szinte minden nap kijárt, Nóráról, aki egy nem engedélyezett séta alkalmával az édességárus felé vette az irányt, és Valiról is, akinek különös kalandja akadt egy dolmányos varjúval.

Online Mackófarsang: Medvetartás a 155 éves Budapesti Állatkertben (PDF)

Mivel a világjárvány miatt az Állatkert most nem látogatható, különösen fontosnak tartjuk, hogy az állatkerti élményeket az interneten keresztül igyekezzünk eljuttatni a nagyközönséghez. Ezért a szokásosnál is több hírt, kisfilmet és képes beszámolót teszünk közzé, illetve a Digitális Állatkert program keretében olyan tartalmakat is megosztunk, amelyek az állatkerti tanulmányi látogatásokat igyekeznek pótolni, hasonlóan ahhoz, ahogy a digitális munkarend is pótolni igyekszik a tantermi foglalkozásokat.