Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt lehet szavazni a zebracsikó nevére 2021. november 9.

Nevet keresünk a már csaknem egyhónapos zebracsikónak. Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várjuk. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogjuk majd közzétenni.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Böhm-zebráinknál nemrégiben gyermekáldás volt. Romy, a már tapasztalt anyukának számító zebrakanca ugyanis október 11-én egy csikót hozott a világra. A jövevényt azóta már sokan láthatták, hiszen október 16-tól kezdve amikor az időjárás engedte, Romy-t és a kicsikót is kiengedtük a kifutó azon részére, amely most kizárólagosan nekik van fenntartva (a többi zebránk a másik kifutórészt használja).
A jövevény kisfiúnak, szakszerűbben mondva csődörcsikónak, méncsikónak bizonyult, nevet azonban eddig még nem kapott. A névadáshoz több javaslat is érkezett, ezekből négyet választottunk ki és bocsátunk most szavazásra.

A voksokat november 15-e, azaz hétfő éjfélig várjuk, a szavazás eredményét a rá következő napon, az az 16-án kedden tesszük majd közzé.
Az állatok elnevezése egyébként nem is olyan egyszerű feladat. Ennek érzékeltetéséhez elég elmesélnünk azt, hogy az egyik választható lehetőségként komolyan felmerült a Romulus név is. Csakhogy egy három szótagból álló nevet hívónévként nemigen lehet használni az állat megszólítására, úgyhogy a gyakorlatban valamilyen becenév lett volna belőle. A Romulus-t azonban leginkább Rominak lehetne becézni, amit viszont nem lehetne megkülönböztetni az anyaállat, Romy nevétől. Erre mindig oda kell figyelni, hogy ha nevet adunk valamelyik állatnak, azt a mindennapokban a gondozók hívónévként is használják. Olyan névre van tehát szükség, hogy az állat meg tudja különböztetni, mikor szólnak hozzá, is mikor a vele együtt élő többi állathoz.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.