Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Ismeretterjesztő rendezvények

JELES NAPOK ÉS TEMATIKUS PROGRAMOK

Jeles napokhoz kötődően ismeretterjesztő és oktatási rendezvényeket szervezünk. Ezen programok alkalmával hétköznapokon általában a csoportokat várjuk érdekes és változatos programokkal, míg a hétvégi napokon a családokat. Pedagógus kollégák számára szakmai nyílt napokat tartunk évente kétszer (tavasszal és ősszel). A programokat az együttműködő partnerszervezetekkel közösen szervezzük, sok játékkal, élményekkel, kézműves tevékenységekkel.

A jelen tanévre tervezett rendezvényeink:

  • Vadvilág Nap
  • Föld Fesztivál
  • Állatszeretet Ünnep
  • Egy csepp Vietnám – Vietnamazing zárórendezvény

A programokról részleteket a rendezvény közeledtével olvashatnak.

TÉMAHETEK

A Fenntarthatósági és Állatvédelmi témahetet a tanév rendjébe illesztett témahetekhez kapcsoltan szervezzük az Állatkertben. A Fenntarthatósági témahéten természetvédelemmel, a biológiai sokféleség megőrzésével, környezeti problémákkal kapcsolatos témákat dolgozunk fel, míg az Állatvédelmi témahéten cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre. A feladatokat elsősorban korosztályhoz igazított feladatlapos (analóg és digitális megoldásban történő) keresőjáték formájában kivitelezzük.

A program a megadott hét tanítási napjain 10-től 16 óráig érhető el.

A részvételhez előregisztráció szükséges, amelyről előzetesen, hírlevél formájában tájékoztatjuk a pedagógus kollégákat, valamint a zooped@zoobudapest.com e-mail címen lehet érdeklődni.

A részletes programról és a részvétel feltételeiről mindig az aktuális rendezvény előtti hetekben tudnak tájékozódni a zooped@zoobudapest.com e-mail címen vagy honlapunkon.

PEDAGÓGUS NYÍLT NAP

A pedagógus kollégák számára szakmai nyílt napokat rendezünk.

Hagyományosan évente két alkalommal Pedagógus Nyílt Napot szervezünk, melyek keretében gazdag programkínálattal várjuk az Állatkertben folyó oktatási-nevelési lehetőségekre kíváncsi kollégákat. Ilyenkor az újdonságok ismertetése mellett szakmai programokat szervezünk. Részt lehet venni tematikus állatkerti sétánkon, élményalapú zoopedagógiai foglalkozásokon, szakmai előadásokon, kreatív kézműves műhelyprogramokon, de lehetőségeket biztosítunk az állatokhoz, természethez kötődő szakmák megismerésére is.

A szakmai eseményeken túl kiváló alkalom ez arra, hogy az Állatkert nyújtotta közönségprogramokba is bekapcsolódhassanak.

A részletes programról és a regisztráció feltételeiről a rendezvény előtti hetekben honlapunkon tájékozódhatnak, vagy az alábbi elérhetőségen kérhetnek részletesebb információt: oktatas@zoobudapest.com. A pedagógus napi rendezvények pedagógusigazolvánnyal kedvezményesen látogathatók.