Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Osztálykirándulás segédlet

MILYEN PROGRAMOKAT KÍNÁL MÉG AZ ÁLLATKERT? OSZTÁLYKIRÁNDULÁST, TEMATIKUS PROGRAMOT ÁLLÍT ÖSSZE? JÖJJÖN AZ ÁLLATKERTBE!

Mozgásfejlesztés, matematikai gondolkodás, érzelmi és szociális készségek fejlesztése, irodalom- vagy rajzóra, biológiai vagy természettudományos vizsgálódás, önálló felfedezés, kézművesség, módszertani ötletek? Mindez megvalósítható egy helyen! Az Állatkert sokféle programot kínál az iskolán, óvodán kívüli oktatási, nevelési tevékenységekhez, nyári táborokhoz, kirándulások, jeles napok vagy tematikus hetek egyedi programjának összeállításához!

Rossz idő esetén is érdemes tanulmányi kirándulást tenni hozzánk. Ilyen időre a több ezer négyzetméteres fedett területeket magukba foglaló zónákat javasoljuk helyszínnek, többek között a Pálmaházat a régi, műemlék Akváriummal, vagy az Emberszabásúak házával összekapcsolt Varázshegyet, esetleg a Szavannaházat, Mérgesházat, Cápasulit vagy a Vadállatmentő központunkat.

Állatkertünkben több játszóteret, valamint Piknik parkot (a Madagaszkár kifutó mellett) is találnak. Ebédelésre a Barlang étteremben vagy a büfékben van lehetőség.

Hogyan állítsunk össze jeles napi állatkerti programot? Hogyan szervezzünk állatkerti látogatást?

A fenti témákkal kapcsolatban is szívesen állunk pedagógusok, programszervezők, nevelőtestületek, munkaközösségek, pedagógiai szolgáltatók rendelkezésére, akár személyes konzultáció lehetőségével. Ha a kirándulás megszervezéséhez szeretne segítséget, tanácsot vagy egyedileg összeállított programot kapni óvodás csoportja, osztálya vagy egész iskolája számára, írjon a zooped@zoobudapest.com e-mail címre.

Az Állatkert a programváltoztatás lehetőségét fenntartja, ezért kérjük, hogy osztálykirándulás vagy iskolai programok összeállítása előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális programlehetőségekről honlapunkon: programok.

Az osztálykirándulásokhoz, állatkerti programok szervezéséhez a zoopedagógusok által készített, a fajokkal kapcsolatos érdekességeket, információkat tartalmazó tanári segédanyagokat, oktatási kiadványokat és ismeretterjesztő háttéranyagokat is le lehet tölteni honlapunkról. Érdeklődni a zooped@zoobudapest.com elérhetőségen lehet, illetve a segédanyagok elérhetőek a Letölthető anyagok menüpont alatt.