Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Margitszigeti Vadaspark

Ez a néha vadaskertnek is nevezett állatbemutató kert az 1950-es évek óta létezik, de csak 2002 óta tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykerthez. Az addigra nagyon leromlott állapotú kertet Budapest főváros abban az évben teljesen felújíttatta, működtetését pedig Állatkertünkre bízta.

A terület egyik felén a dámvadak karámja kapott helyet, ahol a hazai erdőkben is honos szarvasfélén kívül a mezei nyulak is kedvükre ugrándozhatnak. Ezzel az összeállítással arra törekedtünk, hogy felidézzünk valamit a Margit-sziget egykori természetes állapotából, vagy legalábbis a kora középkori kolostorkertek és vadaskertek világából, amelyeknek ez a sziget is otthont adott. Mint ismeretes, a középkorban ezt a szigetet Insula Leporum, vagyis "Nyulak Szigete" néven emlegették. A kisállatkert másik felében vízimadarak, illetve egyéb díszes madárfajok kaptak helyet. A Bahama, mandarin és a kisasszony récéken kívül különösen az ázsiai selyemtyúkok keltik fel a közönség figyelmét. A kert belsejében található istálló pónilovak lakóhelye. A fentieken kívül számos bagoly és ragadozó madár is helyet kapott a kertben. Ezek szinte kivétel nélkül olyan állatok, amelyek sérülten kerültek be hozzánk, és bár az életüket sikerült megmenteni, emberi segítség nélkül már nem lennének képesek a természetben életben maradni.

A Margitszigeti Vadaskert
(részletek a működési szabályzatból)

Címe: Budapest, XIII., Margitsziget

Elérhetősége: +36 30 155 4791 (hívható minden nap 10.00-18.00-ig) 

Elhelyezkedése: A Margitsziget pesti oldal felé néző Duna partján terül el, a Margit és az Árpád hidaktól megközelítően egyenlő távolságra. Területe kb. 5.200 m2

A vadaskert célja:
"Díszparki állatbemutató", mely jól illeszkedik a Margitsziget történelmi hangulatához, amely az egykori Nyulak Szigetétől József nádor főúri parkján át ível a mába. A funkcióját tekintve egyesíti mind a házi, mind az erdei, valamint az egzotikus állatok bemutatását.

Alapfeladatai:
Díszparkban gyakran előforduló állatok: dámszarvas, mezei, vagy üregi nyúl, póniló, díszrécék és díszbaromfiak bemutatása.

Állatok bemutatása:
A Margitszigeti Vadaskert - az állatok bemutatása céljából - átlátható kerítéssel körülhatárolt terület. Ebből a sajátosságból adódóan a látogatók az év minden napján felkereshetik.

Belső sétány látogatása:
A terület mintegy egyharmadára - meghatározott nyitvatartási időben - a területre belépő látogatók (a Vadaskert befogadó képességét figyelembe véve legfeljebb összesen 40 fő) a területen kialakított sétányon díjmentesen körbesétálhatnak, és a büfé belső oldala felől fogyaszthatnak.
A Pónisétáltatás jelenleg nem elérhető!

Nyitvatartási idő:
2021. május 1-től nyitvatart, naponta 10-18 óra között

Figyelem!
A Margitszigeti Kisállatkertet további intézkedésig a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják.
Belépéskor a szükséges igazolványokat be kell mutatni, azokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően ellenőrizni szükséges.

Kérjük, ellenőrizze indulás előtt okmányait!

  • A védettségi igazolványon a személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány) száma, és/vagy az útlevél száma szerepelhet.
  • Azt az okmányt feltétlenül hozza magával, melynek száma szerepel a védettségi igazolványon.
  • Ha a személyazonosító okmány és az útlevél száma is szerepel a védettségi igazolványon, akkor csak az egyiket szükséges felmutatnia.
  • Jogosítványt NEM tudunk elfogadni.
  • Abban az esetben tud belépni a Margitszigeti Kisállatkert területére, ha a védettségi igazolványa érvényes!

Részletes információk: https://zoobudapest.com/ujranyitas