Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-20:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Tanuljunk együtt!

Napjaink korszerű állatkertjei nemcsak szórakoztató látványosságok, hanem az élővilág megismerésének és védelmének kiemelkedően fontos műhelyei, és egyben a környezeti nevelés jelentős intézményei is. Ennek megfelelően a világ egyik vezető állatkertjének számító Fővárosi Állat- és Növénykertben is kiterjedt oktatási tevékenység folyik.

A szervezett zoopedagógiai munka intézményünkben csaknem fél évszázados múltra tekint vissza. A széleskörű tapasztalatok mellett egyedülálló bemutatási és szemléltetési lehetőségek teszik az Állatkertet páratlan oktató-nevelő intézménnyé, amely a természettudományok mellett szinte minden más tantárgyhoz, műveltségi területhez is kapcsolódik. Állatkertünk pedagógia kínálatát úgy állítottuk össze, hogy abban minden pedagógus kolléga segítséget találhasson oktató-nevelő munkájához.

Kedvezmények és szervezési információk

Ajánlataink oktatási intézményeknek, óvodáknak.

Oktatási foglalkozások

Tematikus séták, komplex foglalkozások, élményprogramok korosztályos és korosztálytól független bontásban.

Oktatási rendezvények

Az Állatkert zöld jeles napok kapcsán ismeretterjesztő és oktatási rendezvényeket szervez az óvodás és iskolás csoportok, a pedagógusok, a családok és minden érdeklődő látogató számára.

Pedagógusoknak

Szórakoztatva tanulni – tanítva szórakozni! Hasznos tanácsok, ötletek és módszertani képzések az állatkert tanulmányi programok segítségével.

Oktatási anyagok és kiadványok

Meríts ötletet! Letölthető módszertani és oktatási segédanyagok, kiadványok.

Digitális Állatkert

ZooTanoda sorozatunkkal arra törekszünk, hogy az állatkerti tanulmányi foglalkozásokat kiegészítsük, ha szükséges pótoljuk az online tanulást is támogató oktatási, ismeretterjesztési anyagokkal, feladatokkal.