Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tanuljunk együtt!

Napjaink korszerű állatkertjei nemcsak szórakoztató látványosságok, hanem az élővilág megismerésének és védelmének kiemelkedően fontos műhelyei, és egyben a környezeti nevelés jelentős intézményei is. Ennek megfelelően a világ egyik vezető állatkertjének számító Fővárosi Állat- és Növénykertben is kiterjedt oktatási tevékenység folyik.

A szervezett zoopedagógiai munka intézményünkben csaknem fél évszázados múltra tekint vissza. A széleskörű tapasztalatok mellett egyedülálló bemutatási és szemléltetési lehetőségek teszik az Állatkertet páratlan oktató-nevelő intézménnyé, amely a természettudományok mellett szinte minden más tantárgyhoz, műveltségi területhez is kapcsolódik. Állatkertünk pedagógia kínálatát úgy állítottuk össze, hogy abban minden pedagógus kolléga segítséget találhasson oktató-nevelő munkájához.

Kedvezmények és szervezési információk

Ajánlataink oktatási intézményeknek, óvodáknak.

Oktatási foglalkozások

Tematikus séták, komplex foglalkozások, élményprogramok korosztályos bontásban.

Oktatási rendezvények

A természetvédelmi jeles napok alkalmával ismeretterjesztő és oktatási rendezvényeket szervezünk elsősorban az óvodás és iskolás csoportok, valamint a pedagógusok részére.

Pedagógusoknak

Szórakoztatva tanulni – tanítva szórakozni! Hasznos tanácsok, ötletek és módszertani tréningek az állatkertet oktatási helyszínként használó pedagógusok számára.

Oktatási anyagok és kiadványok

Meríts ötletet! Letölthető módszertani és oktatási segédanyagok, kiadványok.

Digitális Állatkert

Elektronikus kiadványsorozatunkkal arra törekszünk, hogy az állatkerti tanulmányi foglalkozásokat kiegészítsük, ha szükséges pótoljuk az online tanulást is támogató oktatási, ismeretterjesztési anyagokkal, feladatokkal.