Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pannon Park

Az Állatkert új területein megvalósuló fejlesztések közül a Pannon Park a legnagyobb szabású fejlesztési program. A közel 5 hektáros bemutató komplexum teljes egészében a megszüntetett Vidámparktól átvett területen jön létre. A Pannon Park tematikáját tekintve az egykori pannon ősvadon világát fogja felidézni, egyedülálló látogatói élményt kínáló, az állatkerti kiállítási technika élvonalát képviselő, innovatív és előremutatót építészeti, műszaki megoldásokkal. Az Állatkert klasszikus területével ellentétben a Pannon Parkot nem szabadtéri kifutók és kisebb-nagyobb, különálló állatházak pavilonos rendszere jellemzi majd, hanem a szabadtéri bemutatóhelyek egy központi építményhez, úgynevezett Biodómhoz kapcsolódnak majd, amely lényegében fedett parkként kerül kialakításra.

Előzmények

Hogyan született meg a Pannon Park és a biodóm ötlete? Mi volt korábban ezen a területen? Hogyan lehet felidézni a letűnt pannon ősvadont? Ebből a fejezetből kiderül.

Megvalósítás

A Pannon Park megvalósítása jelenleg is zajlik. Ebben a fejezetben a tervezés legfontosabb feladatait, illetve a kivitelezés érdekességeit, eddig megvalósult lépéseit tekintjük át.

Milyen lesz a Pannon Park?

A Pannon Parkot a tervek szerint a következő évtized elején veheti birtokba a nagyközönség. Ám a látványtervek segítségével addig is magunk elé képzelhetjük, milyen lesz.