Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hároméves lett Samu, a kiselefánt 2024. április 24.

Ma van Samu, a kiselefánt harmadik születésnapja! Az ünnepeltet azonban nem most, hanem 27-én, szombaton köszöntjük majd fel, 11 órakor. Azért választottuk inkább a hétvégi időpontot, hogy minél több elefántbarát eljöhessen Samu köszöntésére.

Samu, a kiselefánt Állatkertünk egyik legnépszerűbb lakója. Angele és Assam harmadik borjaként 2021. április 24-én, a hajnali órákban született. Születéséről és első napjairól annak idején egy kisfilmet is közzétettünk, ezt érdemes újra megnézni.

Az elmúlt három évben sok minden történt Samuval, napjai sok játékkal, pancsolással, szórakozással, labdázással, valamint a kifutóra leszálló galambok kergetésével teltek. Bő egy évvel ezelőtt azonban nehéz időszakon ment át, mivel a fiatal ázsiai elefántok rettegett betegsége, az elefánt herpeszvírus okozta megbetegedés Samu szervezetét is megtámadta. A kezelés nélkül mindenképpen halálos, kezeléssel nagyjából 50 %-os halálozási arányú, és a vadonban, illetve az állatkertekben élő elefánt állományokban is nagy problémát jelentő megbetegedés kialakulását a rendszeres szűrővizsgálatoknak köszönhetően már azelőtt sikerült felismerni, hogy a klinikai tünetek megjelentek volna, s elkötelezett állatorvosaink és állatgondozóink emberfeletti munkájának köszönhetően, a létező legkorszerűbb kezelési protokoll alkalmazásával, többek között többszöri vérplazma- és vérátömlesztéssel végül sikerült legyőzni a kórt. Volt, van tehát mit ünnepelni.

Most el is jött az ünneplés ideje, hiszen a kis Samu betöltötte harmadik életévét. A tulajdonképpeni születésnap a mai napra esik, de az ünnepelt felköszöntésére inkább a szombati napot választottuk, éppen azért, hogy minél több látogatónk részt vehessen a születésnapi köszöntésen. Samu minden barátját várjuk tehát április 27-én, szombaton, 11 órakor az elefántok kifutójánál.

A hétvégén egyébként is érdemes ellátogatni hozzánk, hiszen sok kisállat: bárányok és gidák, kisboci, nagy mara kölykök és kiskenguruk várják a látogatókat, és már láthatók a nemrégiben érkezett elefánthalak is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.