Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hóvirágok a Xántus-háznál 2024. január 30.

Állatkertünk parkjában már előbújtak az első hóvirágok. A többségük persze csak később bont majd szirmot, de az első hírnököket látogatóink már most megcsodálhatják a Xántus-ház előtti domboldalon. Virágzik az alpesi hanga is.

Sokan tudják, hogy mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Persze minden állatkertet parkosítani szoktak, de nálunk nem egyszerűen arról van szó, hogy a növényzet szép keretet ad az állatok bemutatásának, hanem egyúttal botanikus kert, gyűjteményes kert is vagyunk, sőt mi több, a bemutatott növényfajok száma valójában meg is haladja az állatokét.

Az Állatkert parkja persze – mivel a mérsékelt égövben vagyunk – nem a téli hónapokban mutatja a legpompásabb képet, de még ilyenkor is bőven van nálunk botanikai látnivaló, különös tekintettel a Pálmaházban pompázó délszaki növények sokaságára.

Ugyanakkor már most, és az elkövetkező hetekben is érdemes lesz figyelni, hogy magában a parkban is egyre több növény borul majd virágba. A legelső hóvirágok rendszerint a Xántus-ház előtti dombon bújnak elő, őket már most meg lehet csodálni. De az elkövetkező hetekben további hóvirágokra is számítunk, különösen a Főkapu környéki sétányok mentén lévő gyepterületeken. Érdemes lesz figyelni a sárga színű téltemetőre is, amelyeket a Xántus-ház lejtőjével szemben, a Kisszikla oldalánál, illetve a vombatok kifutójánál lehet majd látni. Az alpesi hanga pedig már most is virágzik, belőlük az oroszlánfókák medencéjét övező korlát mentén találhat sokat a növények iránt érdeklődő látogató.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.