Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Már csak néhány napig látható a jegesmedve 2024. április 26.

Lloyd, Állatkertünk jegesmedvéje hamarosan elutazik egy másik állatkertbe, május 1-jéig azonban még láthatja őt a közönség. A Kisszikla oldalában található kifutójába – némi átalakítás után – barnamedvék költöznek majd.

Állatkertünk barátai számára nem újdonság, hogy jegesmedvénk hamarosan egy másik állatkertbe (éspedig a Nyíregyházi Állatparkba) utazik, a megüresedő férőhelyre pedig barnamedvéket fogunk költöztetni. Ezt már a márciusban megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatón bejelentettük, és a médiában számos helyen lehetett hallani, olvasni róla.

A „medvecsere" oka, hogy a jelenlegi kifutó ma már nem felel meg mindenben a jegesmedvék tartásához kapcsolódó elvárásoknak. Barnamedvék azonban gond nélkül tarthatók benne. A cserét Állatkertünk már korábban elhatározta, de tavaly májusban az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének kérésére még vállaltuk a Lloyd nevű, a Karlsruhei Állatkertből érkezett, 23 éves hím jegesmedve ideiglenes elhelyezését.

A néhány napig még látható Lloyd mellett természetesen más látnivalók és programok miatt is érdemes a napokban felkeresni Állatkertünket. Például azért, mert április 27-én, szombaton köszöntjük fel Samut, a kiselefántot harmadik születésnapja alkalmából. Emellett sok kisállatot is láthat nálunk a közönség, a nagy mara kölyköktől a gidákon, bárányokon, kisbocin át egészen az erszényből már előmerészkedő Bennett-kengurukig. És persze vannak nemrég érkezett újdonságok is, mint például a Varázshegyben látható elefánthalak, akik a maguk keltette elektromos mező segítségével akár a vaksötétben is tudnak úszás közben tájékozódni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.