Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Páros kedvezmények Valentin-nap alkalmából 2024. február 13.

Kétféle páros kedvezménnyel is kedveskedünk látogatóinknak: 14-én, szerdán az esti Sárkány Éve Lampion Fesztiválra, hétvégén pedig magába az Állatkertbe jöhetnek el a párok, párosok ketten egy jegy áráért.

Sok éve hagyomány Állatkertünkben, hogy Bálint napja, azaz Valentin-nap alkalmából páros kedvezményekkel kedveskedünk látogatóinknak. Persze mindig figyelembe vesszük azt is, hogy a jeles nap hétköznapra, vagy hétvégére esik-e, úgy időzítve a kedvezményeket, hogy azzal minél többen élhessenek.

Idén a tulajdonképpeni Valentin-napon, azaz február 14-én a Biodóm térségében található Sárkány Éve Lampion Fesztiválra kínálunk páros kedvezményt. Annál is inkább, mivel ez a fesztivál kifejezetten esti, 17 és 21 óra között látogatható program, így azok is élhetnek a páros kedvezménnyel, akik nap közben dolgoznak, iskolában vannak vagy más elfoglaltságuk van. Hétvégén viszont a napközbeni állatkerti látogatásra lesz páros kedvezmény, méghozzá mindkét napon, tehát 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap is.

A páros kedvezmény azt jelenti, hogy a párok, párosok ketten egy jegy áráért jöhettek be. A szerda esti kedvezményt elsősorban a szerelmespároknak szánjuk, de hétvégi állatkerti páros kedvezmény testvérekre, barátokra, is vonatkozik, és általában minden olyan párosra, akik ketten valamilyen módon összetartoznak, és így együtt jönnek el az Állatkertbe.
Amennyiben az Állatkert által kínált jegytípusok közül a pár, páros mindkét tagja ugyanazon jegytípusra lenne jogosult, akkor ebből a jegytípusból egy darabot kell megváltani mindkettőjük belépéshez. Ha a pár, páros normál körülmények között másfajta jegy megváltására lenne jogosult (például egyiküknek felnőttjegyet, másikuknak mondjuk diákjegyet kellene váltani), akkor a kétféle jegy közül a drágábbikból kell egyet megváltani, és azzal léphetnek be ketten.

Ami a szerelmespárokat illeti, az Állatkertről alighanem mindenki tudja, hogy ideális randihelyszín. De eláruljuk, a Sárkány Éve Lampion Fesztivál is igazán romantikus program. Ráadásul vannak a Valentin-nap tematikájához kapcsolódó lampion kompozíciók is.

Az egyik ilyen kompozíció a bejárat közelében lévő lótusz kapu: a lótuszról ugyanis tudnivaló, hogy a kínai kultúrában a tisztaság és a nemesség mellett a szerelem, a szerelmesek közötti kötődés és a házastársi kapcsolat szimbóluma is. De még érdekesebb a hattyú kompozíció a képkerettel, amely egyébként lampion fesztivál látogatóinak egyik kedvelt szelfihelyszíne. A hattyú a kínai civilizáció világában a szépségen és az elegancián túl a szerelmet és a hűséget jelképezi, nyilván amiatt is, hogy a hattyúk a természetben monogám állatok, tehát tartós párkapcsolatban élnek. Így a hattyú kompozíciót kifejezetten ajánljuk a szerelmespároknak, mint olyan helyszínt, ahol érdemes közös képet készíteniük.