Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Jubileumi emlékév - 2021

A Fővárosi Állat- és Növénykert nemcsak Magyarország legelsőként megnyitott állatkertje, hanem világviszonylatban is a legrégebbi, legpatinásabb állatkertek egyike. Kapuit először 1866. augusztus 9-én nyitotta meg a látogatók előtt, így idén augusztusban már az intézmény 155. születésnapját ünnepeljük. A tulajdonképpeni szülinap mellett azonban az egész 2021-es esztendőre jubileumi emlékévet hirdetünk. Az emlékév részeként számos programot is tervezünk, bízva abban, hogy a koronavírus világjárvány, illetve az azzal kapcsolatos intézkedések miatt 2020. november 11 óta átmenetileg zárva tartó kertet minél hamarabb lehetőségünk lesz újra megnyitni a nagyközönség előtt. Honlapunknak ezt a részét is a jubileumi emlékévnek szenteljük, a programok mellett bemutatva Állatkertünk múltját, történetét és gazdag örökségét.

Az Állatkert historiája

A nyitás előzményeitől a közelmúltig korszakonként mutatjuk be az Állatkert több mint másfél évszázados történetét, izgalmas és érdekes „időutazásra” invitálva az olvasót.

Találkozás a régmúlttal

Az Állatkertben sétálva ma is számos helyen találkozhatunk a történeti múlt örökségével. Patinás épületek, műalkotások, történeti emléksétány.

Történeti arcképcsarnok

Régi idők igazgatói, meghatározó állatkerti munkatársai. Nevek, arcok, jeles személyek az Állatkert múltjából.

Programok, események

Számos programmal készülünk a jubileumi emlékévre, és magára a 155. születésnapra is. Válassza ki a kedvére valót a programok közül és ünnepeljen velünk!

Állatok és történetek

Mit kell tudni Állatkertünk vízilovairól, elefántjairól, zsiráfjairól, nagymacskáiról vagy pingvinjeiről? Ikonikus állataink históriájába, tartásuk történetébe is bepillantást kínálunk.

Mesélő képek

Állatkertünk archívumában sok érdekes képet őrzünk. Honlapunknak ebben a részében e régi fényképek segítségével idézzük fel az elmúlt bő másfél évszázadot.