Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Készül a jövő!

Az 1990-es évek közepe óta folyamatosan zajlik Állatkertünk fejlesztése. E fejlesztések korábban csak az Állatkert klasszikus területét érintették, az elmúlt években azonban e munkálatok fő fókuszába azok a területek kerültek, amelyekkel az intézmény 2014 óta gyarapodott. A több mint hét hektárnyi fejlesztési területen készül a jövő: a Holnemvolt Várat 2018 májusában már át is adtuk, nagyrészt elkészült az új kiszolgáló zóna, s már a kerítésen kívülről is jól láthatóan halad a Pannon Park, illetve a hozzá tartozó Biodóm kivitelezése. Sőt, előkészítés alatt van a Hermina Garázs is. A fejlesztések során persze nem feledkezünk meg az egykori vurstli, Angolpark és Vidámpark örökségéről sem.

Hírek

Aktuális információk, híradások és beszámolók a Holnemvolt Vár és a Pannon Park munkálatainak előrehaladásáról, illetve a terület örökségének megőrzésével kapcsolatos munkánkról.

Rólunk írták

Honlapunknak ebben a részében egy kis sajtószemlét kínálunk az érdeklődőknek, összegyűjtve a Holnemvolt Várral és a Pannon Parkkal részletesen foglalkozó cikkeket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat.

Az Állatkert bővítése

Az Állatkert területe története folyamán többször is változott, de a múltban ez a változás mindig csökkenéssel járt. Az utóbbi néhány évben viszont a terület nem zsugorodott tovább, hanem végre növekedni, bővülni is tudott.

A fejlesztések áttekintése

Az új területen négy fő fejlesztési programot valósítunk meg: a Holnemvolt Várat, a Pannon Parkot, a Hermina Garázst és az új kiszolgáló zónát. De miért pont ezeket? Miért épp ezzel a tartalommal? Honlapunknak ebben a részében ezt meséljük el.

Pannon Park

A korszerű új bemutatóhely a hajdanvolt pannon ősvadon világát eleveníti majd fel tágas kifutókban és egy világszínvonalú fedett parkban, az úgynevezett Biodómban, ahol még egy akvárium is helyet kap. Különleges állatok az elefántoktól a cápákig.

Hermina Garázs

Aki az Állatkertet autóval közelíti meg, az biztosan értékelni fogja az egykori Vidámpark által is parkolóként használt területre tervezett Hermina Garázst, ahol több parkolóhely lehet, mint az egész Állatkerti körúton.

Kiszolgáló zóna

A régi gazdasági udvart átadjuk a közönségnek: itt lesz a Holnemvolt Vár övezete. Ehhez persze el kellett költöztetni az üzemellátási funkciókat egy új kiszolgáló zónába. Új takarmánykonyhát, műhelyeket és állatorvosi állomást létesítettünk.

Örökség és hagyományok

A fejlesztési területnek izgalmas múltja van, hiszen itt volt a vurstli utolsó helyszíne, itt működött az Angolpark, majd később a Vidámpark, illetve egy átmeneti időszakban a Holnemvolt Park is. A régi idők értékes örökségét továbbra is megőrizzük.

Botanikai fejlesztések

Amíg az Állatkert klasszikus területén egy igényesen fenntartott gyűjteményes kert virít, a volt vidámparki terület csekély zöldfelülete igencsak leromlott állapotban volt az átvételkor. Így az új területen kertészeti-botanikai fejlesztések szükségesek.

Közlemények, dokumentumok

A terület átvételével, a két szezonon át működő Holnemvolt Parkkal, illetve a Holnemvolt Várral és Pannon Parkkal kapcsolatban számos alkalommal adtunk ki közleményeket a médiumok, és rajtuk keresztül a széles nyilvánosság tájékoztatására.