Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Újranyitás

FIGYELEM!
Június 5-tól, azaz most péntektől ismét nyitva lesznek a jegypénztárak, így nemcsak az interneten, hanem a főbejáratnál is lehet majd jegyet váltani. Ez azt is jelenti, hogy az összes olyan jegytípus és fizetési mód ismét elérhető lesz, amelyet a járvány előtt is igénybe lehetett venni. Például ismét válthatnak kedvezményes partneri jegyet a jogosultak, és lehet SZÉP kártyával is fizetni. Az egyedüli kivétel a csoportos és az intézményi jegyek köre, hiszen csoportos látogatásra egyelőre még nem lesz lehetőség, így ilyen jellegű kedvezményt sem lehet igénybe venni. Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek, illetve a Holnemvolt Vár megnyitására egy kicsit még várni kell!

Az Állatkert hatvanhat napi zárva tartás után május 20-án nyitotta újra a kapuit, ám nem térhettünk vissza egyből a rendes kerékvágásba. Elővigyázatosságból, hogy jobban vigyázhassunk egymásra, rendkívüli megelőző intézkedéseket vezettünk be, amelyeken az újranyitást követő hetekben fokozatosan, lépésről lépésre tudtunk enyhíteni, feloldani és megszűntetni. Jelenleg – a legutóbbi, június 5-én életbe lépett szabályok szerint – a következő megelőző intézkedések mellett látogatható az Állatkert:

Nyitvatartás

A főbejáraton való belépés a szokásos nyitvatartási rendnek megfelelően történik: a kapu reggel 9-kor nyit, a belépés hétfőtől péntekig 17 óráig történik, és 18 óráig kell elhagyni az Állatkertet, hétvégén pedig az utolsó belépésre 18 órakor van lehetőség, a kertet pedig 19 óráig kell elhagyni.

Jegyváltás

A főbejáratnál található jegypénztárak újra működnek, így már nemcsak az interneten, hanem a helyszínen is meg lehet vásárolni a jegyeket. Ismét elérhető az összes jegytípus, illetve az összes fizetési mód is, ugyanúgy, ahogy a koronavírus járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet előtt. Ez azt is jelenti, hogy például az arra jogosultak ismét válthatnak kedvezményes partneri jegyet, és ismét lehet SZÉP kártyával, illetve állatkerti ajándékutalvánnyal is jegyet vásárolni, ugyanúgy, ahogy a járvány előtt is. Az egyedüli kivételnek a csoportos és intézményi jegyek, illetve az intézményi bérlet számítanak: mivel csoportos látogatásra még nincs mód, természetesen a csoportos belépési kedvezmények jelenleg nem vehetők igénybe.

Bár a pénztárak újbóli megnyitása azt jelenti, hogy a látogatók ismét több lehetőség közül választhatják ki a számukra leginkább kényelmes jegyváltási módot, ezzel együtt azt javasoljuk, hogy aki teheti, ezután is fontolja meg az internetes jegyvásárlást (jegymester.hu).

Speciális kedvezmények, SZÉP kártya, állatkerti ajándékutalvány

Amint a jegyváltással kapcsolatban fentebb olvasható, minden jegytípus és fizetési mód, amely a járvány előtt is létezett, újra igénybe vehető, tehát június 5-től az arra jogosultak ismét válthatnak kedvezményes partneri jegyet, és ismét lehet SZÉP kártyával, illetve állatkerti ajándékutalvánnyal is jegyet vásárolni. Erre az újranyitás után 16 napig, az akkor még érvényes óvintézkedésekkel összefüggésben sajnos nem tudtunk lehetőséget biztosítani. Így most külön is megköszönjük az érintettek türelmét és megértését.

Előre megváltott jegyek

A korábban az Állatkert kasszáiban, vagy online, még a járvány miatti bezárás előtt megváltott jegyeket, amelyek a március 15-i bezáráskor még érvényesek voltak, a zárva tartás 66 napja, illetve az azt követő 16 nap során nem lehetett felhasználni. Június 5-től ezek a jegyek újra érvényesek, sőt, hogy kellő méltányossággal kompenzáljuk azokat a napokat, amíg nem lehetett e jegyeket felhasználni, a szóban forgó jegyek érvényességi idejét az év végéig, tehát 2020. december 31-ig meghosszabbítjuk.

Bérletek

Természetesen az érvényes bérletek továbbra is felhasználhatók (de a még meglévő papír alapúakat plasztikkártyára cseréljük). A bérleteket csak az alatt a hatvanhat nap alatt nem lehetett használni, amíg az Állatkert zárva tartott, az újranyitás napjától azonban újra be lehetett jönni a bérletekkel. A kieső 66 nap pótlására – méltányosságból – mindazon bérleteket, amelyek 2020. március 15. és május 19. között is érvényesek voltak, vagy ebben az időszakban jártak le, a bérleten feltüntetett érvényességi időtől számított további 66 napig igénybe lehet venni állatkerti látogatásra.

Mi látogatható?

Az Állatkert szabadtéri bemutatóhelyei nagyrészt már május 20-a óta látogathatók. Kivétel a Holnemvolt Vár területe, illetve azok a kifutók, ahol normális körülmények között a közönség bemehetne az állatok közé. Ezek újbóli megnyitására egy kicsit még várni kell. Ugyancsak zárva kell még tartanunk a beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat is, bár reméljük, hogy hamarosan ezeket is meg tudjuk nyitni a nagyközönség előtt! Látnivalóban nem lesz hiány, hiszen az ország összes állatkertje közül nálunk látható a legtöbb féle állat, és az elmúlt hetekben-hónapokban számos kisállat, kölyök és fióka is világra jött.
A nagyszámú látogatót egy helyre koncentráló programok, látványetetések, állatbemutatók megtartása nem megengedett, így azok elmaradnak.

Büfék és éttermek

Étkezés csak a büfékben megoldható, éttermi fogyasztás nem lehetséges.

Néhány kérés a látogatókhoz

• aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;
• az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése;
• javasoljuk a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodunk;
• a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kérjük, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo-csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért egyelőre nem is árusítunk ilyen állateledelt.

Miért van szükség ezekre az intézkedésekre és meddig lesznek érvényben?

Az újranyitást követően a rendkívüli megelőző intézkedéseket elővigyázatosságból hoztuk annak érdekében, hogy a kijárási korlátozások feloldása után is érvényben lévő, és mindenkire kötelező védelmi intézkedések és magatartási szabályok betartását, és így elvárható módon gondoskodjunk a nagyközönség egészségének védelméről. Szempont volt továbbá az is, hogy az állataink is fokozatosan szokjanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez.

Az első napok, hetek tapasztalatai alapján, és látogatóink fegyelmezettségének, együttműködésének köszönhetően az eredetileg bevezetett óvintézkedések közül egyre többet és többet tudtunk feloldani, illetve megszüntetni, lépésről lépésre haladva azon az úton, amelynek végén visszatérhetünk a normális kerékvágásba. Bízunk abban, hogy ezt az utat az elkövetkező hetekben is tudjuk folytatni! Ehhez a nagyközönség megértését, türelmét és együttműködését kérjük, hogy együtt vigyázhassunk egymásra.