Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-16:00

Időjárászápor 5°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm a cseperedő zsiráfborjúról2017. február 7.

Már egyhónapos is elmúlt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú. A kicsi szépen gyarapodik, és persze még mindig sok időt tölt pihenéssel. Bár még jó sokáig elsősorban anyatejen él, már kóstolgatja a felnőtt zsiráfoknak való takarmányt is.

Nem volt árnyéka a medvének2017. február 2.

Nem látta meg az árnyékát a medve! Ez volt az eredménye a február 2-án, csütörtökön megtartott medveárnyék-észlelésnek. A népi bölcsesség szerint ez arra utal, hogy a télies időjárás már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavasz.

Alien-darázs az Állatkertben2017. január 27.

Az Alien-filmek ikonikus, más élőlényekbe petéző szörnyetege a valóságban szerencsére nem létezik. Az ékes ősdarázs viszont nagyon hasonlóan szaporodik, amennyiben eleven csótányokba petézik. Cikkünkből megismerheti a rovarvilág Alien-szörnyetegét.

Tíz éve született a világelső orrszarvú2017. január 26.

A héten volt tíz éve annak, hogy Állatkertünk első orrszarvúja megszületett. A most is Budapesten élő Layla ráadásul világelső is volt: az első olyan orrszarvú, aki mesterséges termékenyítés eredményeként jött a világra.

Együtt a zsiráfcsapat2017. január 20.

Sikeres volt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú összeszoktatása a csapat többi tagjával. Az előzetes szoktatás után szerdán került sor a nagy összeengedésre, s mostanra már mind a hét zsiráfot egyszerre láthatja a nagyközönség.

Nevet kapott a zsiráfborjú2017. január 17.

Megvannak a múlt héten meghirdetett szavazás eredményei. A három választható név közül a Sauda kapta a legtöbb szavazatot (az összes voks 39 %-át), így hivatalosan is ez lett a neve a január elsején született zsiráfborjúnak.

Szavazz a zsiráf kislány nevére!2017. január 10.

A nagyközönség segítségét kérjük ahhoz, hogy megfelelő nevet találjunk a január 1-én született zsiráfborjúnak, aki egyébként kislánynak bizonyult. Az eddigi ötleteket figyelembe véve három nevet választottunk ki, ezekre lehet szavazni a hét végéig.

Nézze meg az aranyos zsiráfborjút!2017. január 6.

Nem kell tovább várnia annak, aki a január elsején született zsiráfborjút látni szeretné. A „szülőszoba” betekintő ablakáról ugyanis levettük a takarást, így az üvegfelületen keresztül jó eséllyel megleshetik a jövevényt és az anyaállatot is.

Zsiráfborjú az év első újszülöttje2017. január 2.

Megszületett állatkertünk idei első újszülöttje: egy egészséges zsiráfborjú, aki épp január 1-én kora délután jött a világra. Most még a „szülőszobában” van, a közönség néhány nap múlva láthatja. Később pedig összeszoktatjuk a többi zsiráffal is.

Kölykök és fiókák 2016-ban2016. december 27.

Az idén sem volt hiány újszülött, illetve újonnan kelt állatokban. A legnagyobb figyelmet talán a kis panda és a sörényes hangyász kölyök kapta, de a vombattól a szurikátán át a pingvinekig nagyon sok állatunknál volt még gyermekáldás.