Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ada, a kisboci 2024. április 3.

Igazi bociszemekkel csodálkozik rá a világra Ada, a húsvétkor világra jött magyartarka borjú. Ella, az ugyancsak nálunk született, kétéves tehén most először lett anya, de úgy viseli gondját Adának, mintha már sokéves tapasztalata lenne a dologban.

Talán van, aki még emlékszik arra, amikor két évvel ezelőtt hírt adtunk a kis Ella születéséről, tavaly pedig arról, hogy szépkorú tehenünknek, az addigra már tizenegy borjat felnevelő Bimbónak egy szép helyet kerestünk nyugdíjas éveire. Akkor arról volt szó, hogy Ella veszi át a „stafétát" anyjától, vagyis ő lesz Budapest kedvenc tehene az állatkerti Majorságban, aki rendszeresen kisbocikkal örvendezteti meg a közönséget. Amit akkor elterveztünk, mostanra valósággá vált, Ella ugyanis néhány nappal ezelőtt világra hozta első borját.

A jövevény kislánynak, üszőborjúnak bizonyult, és Ada lett a neve. Egyrészt azért, mert a terv az, hogy Ella újabb és újabb borjai az ábécé sorrendjének megfelelően kapnak majd nevet (a következő borjú tehát B-betűs névre számíthat), másrészt pedig azért, mert a háziállatok egyik gondozója nagyon szereti az orchideákat. Ehhez persze tudni kell, hogy az Ada nemcsak női név, hanem ezt a nevet viseli az orchideák egyik nemzetsége is.

A magyar tarka szarvasmarha Magyarországon kialakult fajta, melynek bemutatását azért is tartjuk fontosnak, mert ma már az emberek nagy része, így a mi látogatóink is nagyrészt városlakók, akik számára a gazdasági haszonállatok szinte már egzotikusnak mondhatók. Mi már találkoztunk olyan gyerekekkel, akik nem is tudták, hogy a tej nem a tégladobozban terem. Éppen ezért két évvel ezelőtt, még Bimbóval, vagyis Ella anyukájával és a kis Ada nagymamájával egy videót is készítettünk a fejés titkairól.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.