Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Fenntarthatósági témahét az Állatkertben

A Belügyminisztérium 2024. április 22-26. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet a köznevelésben tanulók számára. A tematikus hét célja a fenntarthatósági üzenetek iskolai nevelésbe való beillesztése. A 2023/2024-as tanév kiemelt témái a levegő és élővilág, szabadidő, körkörös gazdálkodás, hulladék és tudatos fogyasztás. Ezek közül az Állatkert a levegő, élővilág és szabadidő témákhoz kapcsolódik tematikus zoopedagógiai és kézműves foglalkozásokkal melyek a következők témák szerint:

EXTRA zoopedagógiai foglalkozások:

1. Vízparti madarak: A Fővárosi Állat- és Növénykertben található Nagy-tó partján tett sétánk során megfigyeljük az ott élő állatokat, megismerkedünk mozgásukkal, táplálkozásukkal, fészkelési szokásaikkal.
Ajánlott korosztály: óvoda és alsó tagozat

2. Repülő állatok a Varázshegyben: A Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy kiállításában barangolunk egy órát és ismerkedünk meg közelebbről a repülésre képes állatokkal: különböző ízeltlábúakkal és a denevérekkel.
Ajánlott korosztály: alsó és felső tagozats

3. Madárvédelem: A Fővárosi Állat- és Növénykertben tett sétánk során megismerkedünk a kertben lakó madarak egy kisebb csoportjával. Miért fontosak a madarak? Hogyan tudjuk őket védeni, segíteni?
Ajánlott korosztály: felső tagozat és középiskola

4. Vadállatvédelem: A Fővárosi Állat- és Növénykert vadállatmentő munkájával ismerkedünk meg sétánk során. Megnézzük, hogy mit is tehetnek az állatkertek a természetes élőhelyek és a vadon élő állatok védelméért. Bepillantást nyerhetünk a fajvédelmi tevékenységeinkbe és megtudhatjuk többek között azt is, hogy mi is egy fajkoordinátor feladata.
Ajánlott korosztály: középiskola

 

Kézműves foglalkozások:

1. Méhsejtben életciklus
A témahét kapcsán megragadjuk a lehetőséget, hogy az egyik legismertebb beporzókat, a méhek fejlődését vegyük górcső alá. A foglalkozás végén minden gyerek magával viheti alkotását, s ha lehetőség van rá, akár egy nagy közös lépet is kirakhatnak az osztályterem egyik sarkában, emlékezve a beporzók fontosságára.
Ajánlott korosztály: nagycsoportos óvoda és 1-3. osztály

2. Természeti határozó
Szeretnénk kedvet csinálni a gyerekeknek, hogy kirándulással, természetjárással töltsék szabadidejüket akár csapatosan vagy akár családosan. Olyan növény- és állatfajok kerülnek majd a határozó keretre (tetszés szerint összeválogathatók), amikkel egy tavaszi kirándulás során a budai, pilisi erdők-mezők járása közben találkozhatnak a kalandorok. Azonban szerepel a listában néhány olyan faj is, amiért nem szükséges túrabakancsot húzni, elég csak egy városi "zöld területre", parkba kilátogatni. Bár kétségtelen, hogy az előbbi sokkal több pozitív hatással van lényünkre.
Ajánlott korosztály: 4-6. osztály

A programok csak előzetes regisztrációval látogathatóak! Minden foglalkozás időtartama 45 perc. Amennyiben egy csoport meghaladja a 30 főt, szükséges a csoport bontása - ezáltal két külön foglalkozást tartunk a csoportnak. Kérjük vegyék figyelembe, hogy programjaink korlátozott létszámúak, így megeshet, hogy előbb betelnek a helyek!

Minden programunkhoz előzetes regisztráció szükséges! Ezt zoopedagógiai programon való részvételhez a zooped@zoobudapest.com e-mail címen vagy a Fenntarthatósági Témahét honlapján oldalon tudják megtenni.

A kézműves foglalkozáshoz pedig az alábbi űrlap kitöltése szükséges: https://forms.office.com/e/ff6TWbMwrD

A programokra április 17., éjfélig tudnak regisztrálni!

A program látogatására felhasználható az intézményi jegy, valamint a budapesti intézményi bérlet kedvezményünk (részletesen: http://zoobudapest.com/oktatas/kedvezmenyek).

A csoporttal érkező kísérők számára is biztosítunk kedvezményt, melyről részletesen a http://zoobudapest.com/oktatas/kedvezmenyek oldalon olvashatnak.

Foglalkozások díja 11.000 Ft/csoport/foglalkozás, melyet a jegypénztárban tudnak megváltani a belépőjeggyel együtt!

Igény szerint természetesen más oktatási foglalkozáson is részt tudnak venni, melyekről részletes tájékoztatást az alábbi oldalon találhatnak, melyek a témahéten kívül iskola időben elérhetőek nálunk: http://zoobudapest.com/oktatas