Keresés
Close this search box.

MENÜ

Kezdőlap
/

Esti séta az Állatkertben

2024. június 13.
18:30
2024. június 13.
22:00
Esti Séták
Esti Séták

Különleges kulisszák mögötti élményekkel várja az érdeklődőket a Budapesti Állatkert a kéthetente megtartott exkluzív esti sétáin, melyek szezonja május közepén indul. Ettől kezdve egészen szeptember végéig havonta két alkalommal tartanak ilyen esti programot, elsősorban azok számára, akik szeretnének betekintést nyerni az állatkert színfalak mögötti világba, illetve az állatgondozók érdekes munkájába.

Az esti séták a kert rendes nyitvatartási ideje után indulnak, rendszerint 18:30 órakor. A résztvevőket kisebb létszámú csoportokban kalauzolják el a kulisszák mögötti világba. A csoportokat az Állatkertet jól ismerő, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberek vezetik. Az egyes állomáshelyeken, állatházaknál pedig az ott dolgozó állatgondozók a házigazdák, az ő segítségükkel lehet megismerkedni a gondjaikra bízott állatokkal és a velük való munka titkaival. Ez azt is jelenti, hogy ilyenkor a szokásos állatkerti látogatáshoz képest közelebb is lehet kerülni az állatokhoz, legalábbis a barátságosabb természetűekhez. A program egyik különlegességét egyébként éppen az adja, hogy ezeken az esti sétákon az állatokat a velük nap mint nap foglalkozó gondozók mutatják be: ilyen esti programot egyetlen más hazai állatkertben sem tartanak.

Bővebb információk a weboldalon elérhetőek.

Részletes program


ÁLLATORVOSI RENDELŐ
Amikor a Fővárosi Állat- és Növénykert 1866-ban először megnyitotta kapuit, az állatkerti állatorvoslás még igencsak gyerekcipőben járt. Így aztán a legtöbb állatkertben nem is volt külön állatorvos. Nálunk az állatgyógyászati, illetve az állategészségügyi munka az 1890-es évek elején kezdődött. Az állatkerti állatok orvoslásának lehetőségei kezdetben igen korlátozottak voltak. Hiszen nagyon kevés ismeret és tapasztalat állt rendelkezésre az egzotikus fajok anatómiájáról, élettanáról, táplálkozásáról és jellemző betegségeiről. A gyógyítási lehetőségek is egészen mások voltak a régmúlt időkben, mint manapság. Ezen az estén meglátogatjátok a mai modern Állatorvosi rendelőnket és állatkertünk egyik állatorvosával beszélgethettek.

AUSZTRÁLHÁZ
Az Ausztrálház északi szárnyában az „Ausztrál alkony” nevet viselő bemutatóhely várja a közönséget. Itt olyan fajokat láthatunk, amelyek őshazájukban nagyrészt az éjjeli órákban aktívak. Azért, hogy őket is be lehessen mutatni a nagyközönségnek, ezen a bemutatóhelyen nappal, látogatási időben derengő félhomályt varázsolunk. Persze éjszakánként, amikor az Állatkert zárva van, napfénypótló mesterséges megvilágítással teremtünk nappalt, így nappali fényekben járhattok a házban és nézhetitek megtestközelből a gyümölcsevő denevérek közé tartozó Lyle-repülőkutyát.

ELEFÁNTOK
Állatkertünk tagadhatatlanul népszerű állatai az elefántok. Vajon hol élnek ők? A legnagyobb termetű lakóink mindannyian a patinás Elefántház, vagy ahogyan a régi időkben nevezték a „Vastagbőrűek házának” lakói. Az elmúlt évtizedekben lezajlott fejlesztések nyomán elefántjainknak a régi Elefántház mellett ma már a Szavannaház végében 2008-ban kialakított új Elefántcsarnok is a rendelkezésükre áll. A séta során megismerhetitek az elefántcsalád tagjait, gondozóik mesélnek történeteket nektek és hallhattok arról is, hogyan gyógyult meg Samu, a kiselefánt. Megtudhatjátok miért fontos a tréning és hogyan segíti a mindennapos munkát.

Az est során a Dolgozói Étteremhez is elsétálunk, ahol szendvicsvacsorával készülünk nektek és többfajta itallal.

Hasznos infók


A jegyek korlátozott számára tekintettel kérjük, időben biztosítsd a helyed. Alacsony létszámú limitált csoportszámú a program. A jegyeket nem váltjuk vissza, és másik időpontra cserélni sem lehetséges.

Online Jegyvásárlás: jegy.zoobudapest.com

Helyszíni Jegyvásárlás: korlátozottan vásárolható a helyszínen sétajegy automatából bankkártyás fizetési lehetőséggel. Ha a csoportok létszáma betelt, közzétesszük a séta leírásánál.

Alacsony létszámú csoportokban állatkerti szakvezetőink kíséretében bebarangolhatjátok az Állatkertet, és beleshettek a kulisszák mögött zajló titokzatos állatkerti életbe. Ezért kérjük, hogy a csoportvezetők és gondozóink utasításait minden esetben tartsátok be!

Kényelmes cipőben és ruházatban érkezz, mert órákon át fogunk barangolni a helyszíneken. Az egyes helyszínek közt szabadtéren fogunk sétálni, ezért figyeljetek az időjárási viszonyokra. Eső esetén is megtartjuk sétáinkat.

Az egyes séták találkozási pontja eltérő lehet, ezért mindig ellenőrizd, hogy a választott séta, mely kaputól indul. Kérjük pontosan érkezzetek, mert maximum 15 percet tudunk a későkre várni. Belépéskor a jegyed bemutatása után ajándékcsomagot fogsz kapni, melyet egy hátizsákban nyújtunk át részedre, hogy ne zavarjon a programokon.

Az Állatkert területén ezen időszakban nem üzemelnek vendéglátó egységeink és büféink. A séta során szendvics vacsorával, meleg és hideg italokkal fogunk megvendégelni.

Ha van valamilyen allergiád, mely befolyásolhatja közérzeted a séta során, kérjük jelezd a következő e-mail címen: rendezveny@zoobudapest.com

Ha személygépjárművel érkezel a helyszínre parkolni a ParkolóZoona-ban vagy az Állatkerti körúton tudsz fizető parkolóban. Tömegközlekedéssel érkezel, akkor közvetlenül az Állatkert Főbejárata előtt áll meg a 72 trolibusz. Ha a találkozási pont a Körhinta melletti kapu, akkor a 72 trolibusz Széchenyi fürdő megállóhely. Kisföldalattival szintén a Széchenyi fürdő megállónál kell leszállnod.

Kérdésed merült fel? Nézd meg a Gyakran ismételt kérdéseket!

Amennyiben a Gyakori kérdések között sem találtad a választ, írj nekünk: rendezveny@zoobudapest.com

Bejárat

18:30 óra Főkapu (Állatkerti körút 6-12.), ahol egy meglepetés élő állattál vár benneteket gondozónk.
Itt találod a programokat

Állatorvosi rendelő, Ausztrálház, Elefántok, Étterem

Mosdók

Főkapu tér, Pálmaház, Mesterségek udvarán (akadálymentesített)
Távozási pont

Körhinta melletti kapu vagy Főkapu, körülbelül 22:00-kor.
Kiegészítő infó

Akadálymentes helyszínek: Állatorvosi rendelő, Ausztrálház, Elefántok, Étterem