Keresés
Close this search box.

MENÜ

Aktualitások

Legyél jól értesült az állatkert életéről!

2024. július 18. (csütörtök)

A fémesen csillogó tollruhát viselő sörényes galambok Délkelet-Ázsiában őshonosak. Előfordulnak Vietnámban is, úgyhogy az európai állatkertek VietnAmazing kampányának részeként rájuk is igyekszünk felhívni a figyelmet.

2024. július 16. (kedd)

A tevék szárazságtűrése legendás. Bár vízre nekik is szükségük van, hosszú ideik bírják ivás nélkül. Ez részben a púpoknak köszönhető, részben takarékos vízgazdálkodásuknak, részben pedig annak, hogy szervezetük a kiszáradást is jobban viseli.

2024. július 15. (hétfő)

A flamingók vízben sodródó apró élőlényekkel táplálkoznak, amelyeket csőrük segítségével szűrnek ki. A fiókák csőre azonban erre eleinte még nem alkalmas, ezért a felnőttek a begy falában termelődő tápláló váladékkal, begytejjel etetik őket.

2024. július 12. (péntek)

Medence, párakapu, árnyas pihenőhelyek, bőséges ivóvíz és hűsítő vízsugár. Kánikula idején is gondoskodunk állataink kényelméről. Persze az Állatkert mikroklímája ezek nélkül is sokkal kellemesebb, mint a környező város legtöbb pontján.

2024. július 10. (szerda)

Sokan kérdezik, hogy miként viselik pingvinjeink a kánikulát. A válasz erre az, hogy egészen jól, annál is inkább, mivel a nálunk látható pápaszemes pingvinek Afrikában honosak! Ettől még jó néven veszik, ha gondoskodunk a felfrissülésükről.

2024. július 9. (kedd)

Tigriseink remek mókának és játéklehetőségnek találják, ha a húst egy jutazsákba csomagolva kapják meg, úgy, hogy azért még fel is kell mászniuk. Ez is egy módja a környezetgazdagításnak, amivel programot, elfoglaltságot adunk az állatoknak.

2024. július 5. (péntek)

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége „VietnAmazing” kampányához kapcsolódóan csütörtökön egész napos rendezvény tartottunk, amelyen Vietnám változatos élővilágával ismerkedhettek az érdeklődők.

2024. július 4. (csütörtök)

A közelmúlt eredményeiről és a közeli jövő terveiről is szó esett csütörtöki sajtótájékoztatónkon, amelyen intézményünk vezetője 7 stratégiai területen vázolta fel, hogy mi történt az elmúlt 6 hónapban, és mi várható az év hátralévő részében.

2024. július 3. (szerda)

A Vietnámban, a Núi Chúa Nemzeti Parkban honos párválasztó botsáskát csak néhány éve fedezték fel, de a mi Állatkertünkben már láthatja a közönség. A faj onnan kapta a nevét, hogy a hím egy életen át együtt marad a kiválasztott nősténnyel.

2024. július 2. (kedd)

A vadállatmentő központunkba nemrég bekerült kiskacsák egy izgalmas „kacsamese” főszereplői, amelyben a MAVIR, a Madártani Egyesület és az Állatkert szakemberei közösen vettek részt a megmentésükben.

2024. június 28. (péntek)

A Varázshegyben, azon belül az őstengeri bemutatóhelyen látható fejenálló, más néven fordított medúzák arról kapták nevüket, hogy más medúzákhoz képest általában fordított helyzetben, „fejjel”, pontosabban koronggal lefelé látni őket.

2024. június 24. (hétfő)

Néhány napja újabb lepkék érkeztek a Lepkekertbe. Összesen 18 faj több száz egyede, melyek közül 4 fajt az idei lepkekerti szezonban először láthat a közönség. Lepkekertünk nyári és koraőszi szezonális látnivaló: idén május végén nyitottuk meg.