Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

155 év állatairól mesélünk 2021. június 30.

Aki mostanában Állatkertünkben járt, biztos észrevette azokat a múltidéző táblákat, amelyeket egy-egy régóta tartott faj vagy állatcsoport kifutójánál, házánál helyeztünk el. Archív képek segítségével a kert egykori lakóiról mesélünk.

Állatkertünk idén ünnepli megnyitásának 155. évfordulóját. Bár a tulajdonképpeni születésnap majd csak augusztusban lesz, az egész 2021-es esztendőt jubileumi emlékévvé nyilvánítottuk. Az emlékévhez kapcsolódik az a múltidéző táblasorozat is, amelyet a kert kéttucat pontján, olyan állatok kifutóinál, bemutatóhelyeinél állítottunk fel, amelyekkel Állatkertünkben már nagyon régóta foglalkozunk. Archív képek segítségével érdekes történeteket mesélünk el a kert egykori lakóiról, például Jónásról, a legelső vízilóról, vagy Nelly-ről, a kiselefántról, aki az első világháború előestéjén néhány hetet Hévízen töltött, hogy a fájós lábát kúrálja.

Akit Állatkertünk egykori lakóinak történetei különösképpen érdekelnek, a kertben elhelyezett táblákon kívül a honlapunkon év eleje óta rendszeresen, szinte hétről hétre közzétett cikksorozatot is a figyelmébe ajánljuk. Ez a cikksorozat egyébként az említett táblákon látható QR-kód segítségével is elérhető az okostelefonnal, QR-kód-olvasó alkalmazással rendelkező látogatók számára.