Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Örökség és hagyományok

Az a terület, ahol a Pannon Parkot, illetve a Holnemvolt Vár egy részét alakítjuk ki, gazdag hagyományokkal bír. E hagyományok között vannak állatkertiek is, ám jelentős részük a városligeti mutatványosság történetéhez kapcsolódik. Hiszen a XX. században négy évtizeden át itt volt a ligeti vurstli utolsó helyszíne, vele párhuzamosan itt működött az egykori Angolpark, majd 1950 és 2013 között a területet a Vidámpark foglalta el. Állatkertünk szóban forgó telkek gazdájaként az új fejlesztések megvalósítása mellett nagy figyelmet fordít a régi hagyományok ápolására, a megörökölt műemléki játékokat pedig nemcsak tovább üzemelteti, hanem még jobb gazdájuk igyekszik lenni, mint amilyen például a Vidámpark volt.

Vurstli, Angolpark, Vidámpark

Minden, amit tudni érdemes a huszadik század elejétől 2013-ig tartó időszakban a területen működő mutatványos vállalkozásokról és intézményekről.

Holnemvolt Park

Az Állatkert által átmeneti jelleggel, a 2014-es és a 2015-ös szezonban üzemeltetett családi szabadidőparkjának története és eredményei.

Műemléki játéküzemek

Tudnivalók és érdekességek a megörökölt műemléki játékokról és arról, mit tesz az Állatkert a megőrzésük, védelmük és további üzemeltetésük érdekében.