Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Állatok és történetek

Állatkertünkben több száz különböző állatfajjal ismerkedhetnek a látogatók. Közülük jó néhány faj tartása már több évtizedes, sőt akár százévesnél is hosszabb múltra tekint vissza intézményünkben. A jubileumi emlékévhez kapcsolódóan rendszeresen teszünk közzé olyan összefoglalókat, amely egy-egy állatcsoport vagy állatfaj budapesti tartásának történetét tekinti át, természetesen korabeli fényképekkel is kiegészítve.

155 év történései

155 év orrszarvúi2021. február 20.

A jubileumi emlékévhez kapcsolódó sorozatunkban most az Állatkertünkben élt orrszarvúak történetét meséljük el, az 1894-ben érkezett szumátrai orrszarvútól a világ első „lombik orrszarvújának” megszületésén át egészen a jelenig.

155 év vidrái2021. február 11.

A vidrák tartásának története Állatkertünkben egyidős magának a kertnek a történetével. Hiszen a látogatók már az 1866-os megnyitáskor is láthattak vidrát.

Mackófarsang online: 155 év medvéi2021. február 5.

Az online Mackófarsang részeként ezúttal az elmúlt 155 évben Állatkertünkben élt medvéknek szenteltünk egy letölthető és kinyomtatható füzetet. Mesélünk Kristófról, Deák Ferenc kedvencéről, vagy Nóráról, aki nápolyiért útba ejtette az édességárust.

155 év pingvinjei2021. február 5.

Patinás Állatkertünkben a pingvinek tartásának is nagy múltja van. Az idők során a kerten belül három helyszínen három különféle pingvinfajt láthatott a közönség, és a hazai állatkertek közül itt sikerült legelőször a pingvinek szaporítása.

155 év tojásrakó emlősei2021. február 4.

Kevés állatkertben foglalkoznak tojásrakó emlősökkel. Mi azonban igen, méghozzá világra szóló eredményekkel. És a dolog – amint az a 155 éves jubileumi emlékévhez kapcsolódó cikkünkből kiderül – nem ma kezdődött!