Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Botanikai fejlesztések

Az egykori Vidámpark parkrészeivel szemben egészen mások voltak az elvárások, mint az Állatkert parkja esetében. Más volt a szakértelem, és más volt a kertészeti munkálatok színvonala is. Éppen ezért az új terület zöldfelületein bőven van mit fejleszteni, hogy minőségben megközelítse azt a szintet, amelyet a nagyközönség az Állatkert klasszikus területén az elmúlt másfél évszázadban megszokhatott. Honlapunknak ebben a részében a volt vidámparki területen tervezett botanikai-kertészeti fejlesztéseket mutatjuk be.

A növénykert 150 éve

Milyen színvonalú zöldfelület-gazdálkodásra lehet számítani a volt vidámparki területen? Viszonyítási alapnak ott van az a botanikai–kertészeti tevékenység, amelyet intézményünk a klasszikus állatkerti területen az elmúlt 150 évben folytatott.

Ahogy átvettük

Épületek, építmények, betonnal, aszfalttal, térkővel és murvával burkolt felületek, szennyeződés, leromlott állagú zöldfelületek, szakszerűtlen ápolás nyomait viselő, rossz állapotú fák jellemezték a terület összképét annak átvételekor.

A zöldfelület fejlesztése

Kevesebb burkolt tér, több szabadtéri zöldfelület, új kifutók és vízfelületek, javuló minőségű és egészségi állapotú faállomány, valamint az időjárástól független fedett park: ezek jellemzik majd a területet a fejlesztések nyomán.

Faátültetések

A Holnemvolt Vár és a Pannon Park tervezésekor alapelv volt, hogy a várható építkezések minél kevesebb fát érintsenek. Ha valamelyik faegyedet mégis érintenék, kivágás helyett a legkorszerűbb technikával történő átültetést részesítjük előnyben.