Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Találkozás a régmúlttal

Az Állatkertben sétálva lépten-nyomon találkozhat a látogató a kert gazdag múltjának emlékeivel, történeti örökségének nyomaival. Az örökség leginkább nyilvánvaló részét a régi, patinás, műemléki oltalom alatt álló épületek jelentik, de szinte nincs olyan pontja az Állatkertnek, amely ne őrizné valamilyen formában a múlt emlékeit, vagy amelyhez ne tartozna valamilyen érdekes, régi történet. Honlapunk jubileumi aloldalának ebben a részében azt mutatjuk meg, hogy a kertben hol találkozhatnak látogatóink múltunk ma is fellelhető emlékeivel.

Történeti emléksétány

A főbejárattól induló történeti emléksétány két oldalán az Állatkert néhány múltbeli, jeles igazgatójának szobrait helyeztük el. A szobrok előtt tábla emlékeztet a régi időkre.

Patinás épületek

Az Állatkert szinte minden épületének, állatháznak, de még a kerítésnek is megvan a maga története. Többségüket ráadásul neves építészek tervezték.

Korok és műalkotások

Az állatok, a növények és a különféle épületek mellett számos műalkotás is található a kertben. Mindenekelőtt a különböző szobrok érdemelnek figyelmet.

Régi idők tanúi

Évszázados fák, állatmatuzsálemek. Az Állatkert legidősebb lakói, akik évtizedek óta tanúi az intézmény történetének.