Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A hatéves Indigo születésnapi köszöntése 2023. december 25.

December 23-án volt Indigo, a gorilla kislány születésnapja, akit ebből az alkalomból tortával köszöntöttek fel a gondozók. Más kérdés, hogy amíg az ünnepelt szerényen a háttérben maradt, a neki szánt tortával főként anyukája, N’yaounda foglalkozott.

Indigo, öttagú gorilla csapatunk legifjabb tagja 2017. december 23-án látta meg a napvilágot. Másnap, 24-én be is mutatkozott, és a két ünnep között már várta a látogatókat. Csak éppen annyi kis malőr történt, hogy sajnos a fotózáshoz sokan kérésünk ellenére is villanófényt használtak, és ezért átmenetileg be kellett zárnunk az Emberszabásúak Házát a kicsi és anyukája nyugalma érdekében.

Sokan érezzük úgy, hogy mintha csak nemrégiben számoltunk volna be minderről, pedig azóta már hat esztendő eltelt. A kis Indigót szombaton annak rendje-módja szerint fel is köszöntötték a gondozók hatodik születésnapja alkalmából. Persze úgy, hogy a szülinapi zsúr finomságaiból a többi gorillának is jusson. A dolog végül úgy alakult, hogy az ünnepelt szerényen a háttérben maradt néhány finomsággal, és a kifejezetten neki szánt tortából inkább az anyukája, N'yaounda szemezgetett.

Aki szeretné az ünnepeltet, vagy a gorillacsapat többi tagját meglátogatni, ez az ünnepek alatt, illetve a téli iskolai szünet idején is megteheti, hiszen Állatkertünk az év minden napján, így ebben az időszakban is nyitva van. És persze nincs hiány látnivalókban sem. Ráadásul esténként – december 24-e kivételével – 17-től 21 óráig a Biodóm térségében a Sárkány Éve Lampion Fesztivál is várja a nagyközönséget.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.