Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A Lepkekert ősszel 2023. szeptember 18.

Állatkertünk népszerű látványossága, a Lepkekert szezonális bemutatóhely, amely a nyár elejétől kora őszig, az időjárástól függően általában októberig látogatható. Az idei utolsó szállítmánnyal érkezett bábokból épp most kelnek ki a szebbnél szebb lepkék.

Nemrégiben közel hatszáz újabb lepkebáb érkezett Állatkertünkbe, amelyekből most is folyamatosan kelnek ki a lepkék a Lepkekert közepén található, üvegfalú bábszekrényben. A Lepkekertünket jól ismerők tudhatják, hogy trópusi lepkefarmokról, leginkább Costa Ricából szoktunk lepkéket hozni, de nem ám kifejlett imágóként, hanem bebábozódva, hiszen báb állapotban lehet őket a legjobban szállítani.

A frissen érkezett bábok az említett bábszekrénybe kerülnek, ott kelnek ki belőlük a kifejlett lepkék, méghozzá úgy, hogy szerencsésebb látogatóink maguk is megfigyelhetik a folyamatot. Munkatársaink pedig időről időre kinyitják a bábszekrény ajtaját, hogy a frissen kikelt lepkék, miután felpumpálták és megszárították a szárnyukat, onnan kiröppenve csatlakozhassanak a Lepkekert légterében élő társaikhoz.

Idén ez az utolsó bábszállítmány, hiszen a Lepkekert szezonális látnivaló. Ha az időjárás engedi, egészen októberig fogadjuk itt a látogatókat, de egy-egy hűvösebb, esősebb napon bizony előfordulhat, hogy átmenetileg zárva kell tartanunk a Lepkekert. Ha viszont szép az idő, biztosan be tudtok menni, és érdemes is, hiszen a dús növényzetű bemutatóhelyen látogatóink egy térben sétálhatnak a sok száz színpompás trópusi lepkével, majdnem úgy, mintha az esőerőben járnának felfedező úton.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.