Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Advent kiselefánttal 2017. december 1.

A bevásárlási hajrát megszakítva jól esik egy kis állatkertezés, a kiselefánt meglátogatása. Sőt, akár az ajándéknak valót is be lehet szerezni nálunk állatkerti ajándékutalvány, jelképes örökbefogadás, vagy épp egy aranyos plüssfigura formájában.

Többféle ötletünk is van az adventi időszakra. Az egyik természetesen az, hogy mindenkit állatkerti látogatásra bíztatunk, s persze arra, hogy mindenképpen látogassa meg a november 8-án született kiselefántot. Még akkor sincs baj, ha beköszönt a zimankó, hiszen az Állatkertben ilyenkor is szinte minden állat látható (a több mint nyolcszáz fajból csak néhány alszik téli álmot), az állatházakban kellemes meleget varázsolunk, s több olyan összefüggő, fűtött vagy temperált bemutatóhelyünk is van, ahol akár egy órát is eltölthetünk a sok-sok látnivalóval, anélkül, hogy ki kellene mennünk a szabad ég alá. Ilyen komplexum például a Szavannaház, amely az Elefántcsarnokkal van összekapcsolva, a Varázshegy, amelyet fedett folyosó köt össze az Emberszabásúak házával, és persze ott van a Pálmaház, a benne található hamisítatlan trópusi környezettel, ahonnan szintén a belső térben maradva ereszkedhetünk le az alatta található Akváriumba.

Az Állatkertre emellett olyan helyként is érdemes tekinteni, ahonnan akár a karácsonyi ajándékok egy része is beszerezhető. Jegypénztárainkban és az állatkerti alapítványnál például olyan ajándékutalványokat lehet vásárolni, amelyet a megajándékozott tetszés szerint válthat be akár belépőjegyekre, akár bérletre, akár nyáresti állatkerti koncertjegyre. Szóval akár elefántnézőbe is eljöhet vele. Egy-egy állatkerti állat, akár a kiselefánt jelképes örökbefogadása is jó ajándékötlet lehet. Ráadásul az Állatkerti Alapítványnál ebben az időszakban kifejezetten karácsonyi oklevelet állítunk ki az örökbefogadásról. További ajándékok szerezhetők be a Főbejárat melletti ajándékboltban, illetve az ajándékbolt on-line shopjában, ahol számos más ajándék mellett az ország leggazdagabb plüssállat-kínálatából lehet válogatni (még plüss tapír, lajhár, sörényes hangyász és imádkozó sáska is).