Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Assam fürdik 2017. június 28.

Kánikula idején különleges gondot fordítunk állataink hőérzetére, így arra is, hogy hűteni is tudják magukat. Az elefántok számára például medencét biztosítunk, ahol kedvükre pancsolhatnak. Így tesz Assam, a 17 éves ázsiai elefántbika is.

Kánikula idején sokan aggódva érdeklődnek arról, hogy miként vészelik át az Állatkert lakói a „kutya meleget”. Szerencsére egészen jól, hiszen minden szükséges dologról gondoskodunk. A nyári meleg ugyanis nem ér minket készületlenül: az Állatkert 1866-os megnyitása óta minden esztendőben volt nyár, és így volt kánikula is.

A hőség elleni védekezés legjobb módja a vízben való hűsölés. Ezt még az olyan állatok is jó néven veszik, amelyeknek őshazája egyébként a hazainál melegebb éghajlatú területen fekszik. Az ázsiai elefántok például kifejezetten örülnek, amikor a gondozók vízsugár segítségével locsolják őket, és gyakran igénybe veszik az elefántok méreteihez igazított nagy medencét is.

Kisfilmünkön éppen az látható, amint Állatkertünk 17 éves elefántbikája, Assam a medencében múlatja az időt. Az öttonnás családapa ráadásul nem egyszerűen csak hűsölni megy a habok közé, hanem a pancsolást, a fröcskölést is nagyon élvezi. Sőt, amint a felvételen hallható, örömének még hangot is ad.

Az elefánt persze csak egy a sok állat közül, amelyeknél külön is oda kell figyelni kánikula idején. Az állatok hűtéséről további részleteket itt olvashatnak az érdeklődők.