Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Belij és Szerij újra együtt vannak Belgiumban 2020. november 20.

Korábbi jegesmedvéink nemrégiben egy belgiumi állatkertbe utaztak: Belij még júniusban, Szerij pedig most novemberben. Azóta a két testvér újra találkozott egymással, Budapestre pedig időközben egy új jegesmedve érkezett Taiko személyében.

Épp egy héttel ezelőtt tettünk közzé Állatkertünk Facebook-oldalán egy fényképet arról, hogyan ugrott először fejest a budapesti medencébe Taiko, a nemrégiben érkezett új jegesmedve. A kép kapcsán többen is kérdezték, mi a helyzet a korábbi két jegesmedvénkkel. Belij még júniusban, Szerij pedig november második hetében elköltözött egy belgiumi állatkertbe. Bár kettejük elutazása között öt hónap telt el, a két testvér azóta újra találkozott új otthonukban. Természetesen sorsukat ezután is nyomon követjük, rajongóik kedvéért pedig felidézzük az a kisfilmet, amelyen az látszik, hogy Budapestre érkezésük után annak idején hogyan vették birtokba a medencét.

A korábbi jegesmedvék elutazásának, illetve az új állat érkezésének oka, hogy az európai jegesmedve tenyészprogramban most épp egy több állatkertet is érintő nagy jegesmedve csere zajlik: Szerij Budapestről Belgiumba, Taiko Franciaországból Budapestre, egy további állat Észtországból Franciaországba, és még egy jegesmedve Észak-Angliából Észtországba utazott, illetve utazik ezekben a hetekben.

Természetesen az elkövetkező hetekben arról is be fogunk majd számolni, hogy Taiko hogyan ismerkedik új, budapesti otthonával, és reméljük, hogy hamarosan a közönség személyesen is találkozhat vele. Akkorra ugyanis, amikor érkezése után először kiengedtük a kifutóra, az Állatkert kapuit már be kellett zárnunk átmenetileg, a koronavírus világjárvány második hulláma miatt.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.