Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bemutatjuk Bimbót 2021. november 28.

Az állatkerti adventi kalendárium a mai nappal kezdődik, hiszen ma van advent első vasárnapja. Ezen a napon Budapest kedvenc tehenét, Bimbót mutatjuk be állatkerti közönségprogram, illetve az online felületeinken közzétett kisfilm segítségével.

Az állatkerti adventi kalendárium advent első vasárnapja és karácsony között nap mint nap más-más közönségprogramot jelent az Állatkertben, illetve erről szóló képes beszámolót, videót, kisfilmet, amelyeket honlapunkon és közösségi média felületeinken teszünk közzé. Ma, az első napon Bimbóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők, gondozója segítségével.

Állatkertünkben nemcsak távoli tájak egzotikus vadállatait mutatjuk be, hanem fontosnak tartjuk, hogy látogatóink háziállatokkal is találkozhassanak. Méghozzá nemcsak az egzotikusabbakkal, mint a teve vagy az alpaka, hanem a magyar tarkával, a gyimesi rackával, vagy éppen a mangalicával is. Az egyre inkább városlakó életmódot folytató emberek számára ma már a hagyományos gazdasági haszonállatok is egzotikumot jelentenek, ezért – nagyjából az 1960-as évek óta – a világ vezető állatkertjei komolyan elkezdtek foglalkozni a háziállatok bemutatásával is. A mi Állatkertünkben azonban egykori jeles igazgatónk, Lendl Adolf zoológus ennek fontosságát már a XX. század elején hangsúlyozta, fél évszázaddal megelőzve saját korát. Ezért van az, hogy nálunk a háziállatok tudatos bemutatása igen nagy hagyományokra tekint vissza.

Az állatkerti adventi kalendárium napi programjairól további információk itt olvashatók.