Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bepillantás a vadállatmentésbe 2020. szeptember 3.

Vadállatmentő munkánk keretében az idei nyár folyamán is több száz segítségre szoruló állatnak nyújtottunk második esélyt. Legújabb kisfilmünkben főállatorvosunk, dr. Sós Endre mutat be közülük néhányat.

Akik rendszeresen követik Állatkertünk híreit, tudhatják, hogy időről időre hírt adunk vadállatmentő tevékenységünkről, a hozzánk bekerülő mentett állatokról is. Az idei nyár folyamán is több száz segítségre szoruló állatról gondoskodtak munkatársaink. Közülük mutat be néhányat dr. Sós Endre állategészségügyi és természetvédelmi igazgató, aki egyben Állatkertünk főállatorvosa is. A kisfilmben szerepel két sérült mocsári teknős, egy legyengült sarlósfecske, és egy sün is, akit egy kutya harapott meg.

A vadállatmentés Állatkertünk természetvédelmi tevékenységének egyik fontos területe. E munka keretében Magyarországon honos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedei kapnak tőlünk második esélyt, akik valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. A sérült állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az elárvultakat pedig felneveljük, s ha már képesek magukról segítség nélkül gondoskodni, szabadon engedjük őket természetes élőhelyükön. A múlt évben 2201 mentett állatról gondoskodtak munkatársaink, és az idei évben is magas szám várható.
Állatkertünkben a mentőmunka egyik központi helye a Sünispotály nevű bemutató mentőközpont. Jóllehet ez a létesítmény – a Holnemvolt Vár többi bemutatóhelyével együtt – átmenetileg nem látogatható, a vadállatmentés azonban továbbra is folyamatosan zajlik. A segítségre szoruló állatok behozatalával kapcsolatos információk itt olvashatók.

Az Állatkertünkben folyó vadállatmentő munka további híreit itt lehet elolvasni.