Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Együtt vannak a rozsomákok 2016. január 26.

Tuija és Igor, a december óta látható rozsomákok mostanra sikeresen összeszoktak, s már a kifutóban is együtt lehet látni őket. Viszonyuk ugyan harmonikusnak még nem mondható, de már észrevehetően érdeklődnek egymás iránt.

December közepén már hírt adtunk a két rozsomák, Tuija és Igor érkezéséről. Ám megírtuk azt is, hogy akkoriban még csak felváltva lehetett őket látni a kifutón. Igor ugyanis Moszkvából, Tuija pedig egy finnországi állatkertből érkezett hozzánk, s mivel korábban még nem találkoztak, lépésről lépésre össze kellett őket szoktatni.

Mostanra az összeszoktatás befejeződött, így mindkét állatot egyszerre láthatjuk a kifutóban. Bár sokáig Tuija tűnt a félénkebbnek, épp ő az, aki a kifutóban a közönséghez közelebb eső ponton választott magának kedvenc pihenőhelyet. Leggyakrabban ugyanis az üvegfal közelében, a sziklafal tövében szokott szunyókálni. Igor pihenéskor a kifutó hátsó részébe szokott visszahúzódni, de egyébként mindkettőjüket viszonylag gyakran látni a kifutó elülső, nyíltabb, a közönség számára is jobban belátható részén.

Ami a két állat egymáshoz való viszonyát illeti, idillinek még nem mondható ugyan, de az tény, hogy már érdeklődnek egymás iránt. Sokszor úgy tűnik, mintha a nőstény igyekezne a hímet bizonytalanságban tartani, mert látszólag érdeklődve közelít hozzá, majd, amikor a hím is viszonozná az érdeklődést, Tuija ezt már erősen helyteleníti. Egyébként jól megvannak egymással, tehát az összeszoktatás sikeres volt, de úgy látszik, még bőven vannak olyan társas élethelyezek, amelyeket szokniuk kell.