Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így készülnek a lampionok 2023. december 14.

Már csak két nap, és szombat este megnyílik a Biodómnál a Sárkány Éve Lampion Fesztivál. Kedvcsinálónak készítettünk egy kisfilmet, amelyben bemutatjuk, hogyan készülnek a fesztivál különleges lampion-kreációi.

December 16-án, szombaton este nyílik a Sárkány Éve Lampion Fesztivál az Állatkertünkhöz tartozó Biodóm térségében. A hetven estén át megcsodálható különleges fényvarázsról minden tudnivaló elérhető a honlapunkon, sőt még online jegyváltásra is van lehetőség azok számára, akik nem szeretnének a helyszíni pénztáraknál jegyet váltani.
A nem mindennapi fesztivál megnyitójára készülve, amolyan kedvcsinálóként összeállítottunk egy kisfilmet, amelyből kiderül, hogyan is készülnek ezek a különleges lampion-kreációk, hogyan dolgoznak, hogyan alkotnak a lampionművészek.

Amint az a kisfilmből is látható, a lampionkészítés technikája – vagyis a vázra húzott színes selyem, s az alkotáshoz kapcsolódó belső megvilágítás – szinte bármilyen forma kialakítására lehetőséget biztosít, és a lampionművészek természetesen élnek is ezzel a lehetőséggel.

A kínai lampionművészetnek sok évszázados, sőt évezredes hagyománya van, kezdetei alighanem a Han-dinasztia koráig (i. e. 206 – i.sz. 220) nyúlnak vissza, igazi kibontakozása azonban a Tang-dinasztia korára (618-907) tehető. A Szung-dinasztia (960-1279) korában már vízzel hajtott, mozgó lampion kompozíciókat is építettek.
Azt pedig, hogy most hol tart a lampionművészet, szombat estétől hetven estén át bárki megcsodálhatja, aki ellátogat hozzánk a Sárkány Éve Lampion Fesztiválra.