Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így nőnek a darufiókák 2019. augusztus 27.

Két hónap alatt félarasznyi csibéből szüleik magasságának háromnegyedét elérő fiatalokká cseperedtek a szürkenyakú koronásdaru fiókák. A fejük tetején már megjelent a felnőttekre oly jellemző aranyszínű tollkorona kezdeménye is.

A veszélyeztetett fajnak számító szürkenyakú koronásdarvak Állatkertünkben rendszeresen szaporodnak. Az 1999 óta itt élő szülőpár, Mami és Papi szinte minden évben megörvendeztet bennünket újabb és újabb fiókákkal. Idén három fiókájuk van, akik július 2-án keltek ki a tojásból. Korábban be is számoltunk világra jövetelükről, illetve arról is, hogy mennyit fejlődtek az első hónapban.

Mostanra már csaknem két hónaposak, alakjuk egyre jobban hasonlít a felnőttekére, és magasságuk is háromnegyese a szüleiknek. Tollazatuk, színeik azonban még sok tekintetben a fióka kort idézik. De a fejük tetején már megjelentek a kezdeményei annak az aranyszínű tollkoronának, amely annyira jellemző a felnőtt madarakra.

 

 A szürkenyakú koronásdaru (Balearica regulorum gibbericeps) Kelet- és Dél-Afrika nyílt, szavannás területeinek lakója. A faj tartásának Állatkertünkben már több mint százesztendős múltja van, az első budapesti fiókák pedig 1918-ban keltek ki. Jelenlegi tenyészpárunk már több mint két tucat fiókát nevelt fel sikeresen.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.