Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Jöjjön melegebb éghajlatra! 2015. november 24.

A hűvösebb időben is érdemes kilátogatni az Állatkertbe, hiszen látnivalókból ilyenkor sincs hiány, ráadásul sok az időjárástól függetlenül élvezhető bemutatóhely. A Pálmaházban például a legnagyobb zimankóban is trópusi klíma uralkodik.

Az Állatkert az év minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt. A hűvösebb idő beköszönte persze bizonyos változásokat hoz, például azt, hogy egyes melegigényes állataink kevesebb időt töltenek szabad térben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a közönségnek nélkülöznie kellene őket, hiszen csaknem minden állat a téli szezonban is látható. A különbség mindössze annyi, hogy nem a kifutóban, hanem az ugyancsak látogatható fűtött állatházakban kell keresnünk őket.

Hűvös időben felértékelődnek az Állatkert fedett és fűtött bemutatóhelyei, s ezek közül is különösképpen az összefüggő, nagy kiterjedésű komplexumok, ahol sok-sok látnivalót lehet megtekinteni anélkül, hogy közben akár egyszer is ki kellene menni a szabad ég alá.

A Pálmaházban például, amely America Tropicana néven a trópusi Amerika élővilágát mutatja be, igazi trópusi klíma uralkodik. Így ha valaki a téli időszakban trópusi viszonyokra vágyik, ehhez legkönnyebben itt juthat hozzá. A buja növényzetet alkotó botanikai különlegességek mellett nagyon sok állatot is bemutatunk itt, a lajhároktól az aligátorokon és az anakondákon át egészen a karmosmajmokig. Olyan sok a látnivaló, hogy egy órát is el lehet tölteni a Pálmaház kellemes melegében, amíg minden érdekességre sor kerül.

A Szavanna-komplexum egyik oldalán a patások istállóinak lakóit – zsiráfokat, antilopokat, gazellákat, orrszarvúakat – láthatjuk, a másik oldalon a fekete kontinens apróbb termetű lakóit. De van itt földimalac és sivatagi róka is, sőt, ugyancsak a komplexumhoz kapcsolódik a 2008-ban átadott elefántcsarnok, amelyre persze már nem terjed ki az afrikai tematika, hiszen Állatkertünkben ázsiai elefántokat mutatunk be. Ebben az összefüggő, fűtött létesítményben is van tehát bőven nézelődnivaló.

A három szinten, több mint háromezer négyzetméteren működő, tizenhat kisebb-nagyobb bemutatóteret magába foglaló Varázshegy is fűtött, illetve temperált terekből áll, s itt is annyi mindent érdemes megnézni, hogy azzal önmagában is el lehet egy egész órát tölteni. Ráadásul rengeteg a program is: akad itt látványetetés, izgalmas állatbemutató, illetve térhatású filmvetítés is. A Varázshegy részletes programkínálata itt olvasható. A Varázshegy maga pedig fedett folyosóval kapcsolódóik az emberszabású majmok, vagyis a gorillák és az orangutánok ugyancsak fűtött, és tágas látogatótérrel rendelkező szálláshelyéhez