Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Köszönjük a támogatást! 2023. szeptember 21.

A legutóbbi adóbevalláskor is sokan tiszteltek meg bennünket személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával, ezzel járulva hozzá intézményünk köszhasznú tevékenységéhez. Támogatásukat most egy kisfilmmel szeretnénk megköszönni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, amellett, hogy élményeket, látnivalókat, természetközeli szabadidős programot kínál a nagyközönségnek, igen fontos közhasznú tevékenységet is folytat, méghozzá számos területen, a természet védelmétől a társadalmi felelősségvállalásig. Ezt a közhasznú tevékenységet többféleképpen is lehet támogatni. Látogatóink már azzal is segítik ezt a munkát, ha ellátogatnak hozzánk és jegyet váltanak az Állatkertbe. De emellett több más támogatási forma is létezik. Ilyen például az állatok jelképes örökbefogadása, de ilyen a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása is.

Köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk, és támogatta az intézményünkben folyó közhasznú munkát, a kert fejlesztését, az állatainkról való gondoskodást, illetve vadállatmentő tevékenységünket! Köszönetképpen készítettük ezt az állatkerti hangulatokat felelevenítő kisfilmet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a napokban tette közzé az szja 1 %-os felajánlásban részesült kedvezményezetteket megillető összeget, illetve az egyes kedvezményezettek javára rendelkező adózók számát is. Eszerint a legutóbbi adóbevalláskor 2601 fő ajánlotta fel Állatkertünknek személyi jövedelemadója egy százalékát, összesen 23.295.129 forint értékben. Alapítványaink közül az Állatkerti Alapítvány javára 962 fő rendelkezett, ami 8.995.742 forint támogatást jelent, a Magyar Madármentők Alapítványt pedig 407 adózó támogatta adója egy százalékával, ami 3.683.343 forint támogatási összegnek felel meg.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.