Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Liesel és Golo gyöngylakodalma 2019. április 26.

A szombati gorilla nap egyik fő eseményeként felköszöntjük két legidősebb gorillánkat, akik harminc éve kezdték meg közös életüket. A „gyöngylakodalom” megünneplése mellett sok más programmal is várjuk a nagyközönséget.

Ma, április 27-én, szombaton, a háromnapos Föld Fesztiválhoz, illetve a Holnemvolt Várban egész hétvégén át tartó tavaszi sokadalomhoz kapcsolódóan gorilla napot is tartunk. Az emberszabású majmok házában – a Jane Goodall Intézettel közös szervezésben – egész nap érdekes programokkal várjuk a gorillák, és általában az emberszabásúak iránt érdeklődőket. Szó esik többek között a vadon élő gorillák fennmaradását fenyegető veszélyekről, és arról is, mit lehet tenni, mit tehetünk akár mi magunk is ezeknek a főemlősöknek a védelméért.

A gorilla nap programjának egyik fontos része két legidősebb gorillánk, Liesel és Golo felköszöntése. Liesel, az 1997-ben Frankfurtban született nőstény, és Golo, az 1980-ban Stuttgartban született hím ugyanis éppen harminc éve, 1989-ben kerültek össze, akkor érkeztek ugyanis a mi Állatkertünkbe. A két állat nászából az idők során három kölyök született: Dango 1992-ben, Gorka 1996-ban, Ebobo pedig 2000-ben. Azóta persze már mindhárman felnőtt állatok, Dango a Sanghaji Állatkert, Gora a Madridi Állatkert, Ebobo pedig a Barcelonai Állatkert lakója, Dango és Liesel pedig ma már nagyszülők, sőt, legújabban dédszülők is.

Állatkertünk gorilla családja természetesen nemcsak a két, fiatalnak most már nem mondható állatból áll. Hiszen van még két fiatalabb nőstény is, N'yaounda és Iringa a nevük. Sőt, N'yaoundának még egy kölyke is van a 2017 adventjekor született Indigo személyében.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.