Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megkezdődött a Sárkány Éve Lampion Fesztivál 2023. december 19.

Szombaton megnyílt a Sárkány Éve Lampion Fesztivál az Állatkertünkhöz tartozó Biodómnál, ahol esténként 17-től 21 óráig várja a látogatókat a hangulatos fényvarázs a kínai lampionművészet számos különleges alkotásával.

December 16-tól február 24-ig esténként 17.00-től 21.00 óráig látogatható a Biodóm térségében a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, amelyről már korábban közzétettünk minden fontos tudnivalót, és amelyre akár a helyszínen, akár online is lehet jegyet váltani. A fesztivál ünnepélyes megnyitójára december 16-án este került sor, amelyen egy kisfilmet is készítettünk. Ebben egyrészt egy kis ízelítőt adunk a fesztiválból, illetve elmeséljük azt is, hogy mit kell tudni a kínai lampionművészetről, illetve a sárkányokról, amelyek a közelgő Sárkány éve miatt a fesztiválnak is központi motívumai.

A megnyitón Sun Jie, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kulturális tanácsosa, illetve dr. Sós Endre, Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója üdvözöllte meghívott vendégeket. A fesztivál helyszíneinek bejárása, a különféle lampion-kompozíciók megtekintése mellett a megnyitó részeként extra kulturális programmal is kedveskedtünk a résztvevőknek: Liu Huaiyan, a Nankingi Táncművészeti Intézet növendéke egy klasszikus kínai táncot adott elő, amely táncnak a legyező is fontos kelléke, Liao Minqian, az ELTE BTK doktorandusza pedig a kucseng (guzheng) nevű kínai citerán szólaltatott meg hagyományos kínai dallamokat.