Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Melyik jég tetszik a jegeseknek jeges-legjobban? 2017. június 30.

Bár házilag korábban is készítettünk „jégnyalókákat”, az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából pénteken többféle jégtömböt is teszteltünk a jegesmedvéknél. Belij és Szerij nagyszerűen szórakozott a víztiszta jégtáblákkal és a hófehér jégdarával is.

Kánikula idején sokan aggódnak a jegesmedvékért. Hozzá kell tennünk, ok nélkül, hiszen a jegesmedvék férőhelyéhez egy méretes medence is tartozik, azt pedig mindenki tudhatja saját tapasztalatból, hogy még a legnagyobb hőséget is elviselhetővé teszi, ha a vízparton vagyunk, és bármikor becsobbanhatunk a hűs habok közé. Ezért amikor a jegesmedvéknek jégről gondoskodunk, nem arra kell gondolni, hogy máskülönben hőgutát kapnának, hanem egyszerűen csak szórakoztatja és felfrissíti őket.

A házi készítésű „jégnyalókák” régebben is használatban voltak Állatkertünkben, sőt, nemcsak a jegesmedvék, hanem más állatok is kaptak ilyet a nyári hónapokban. A napokban viszont az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából egy olyan tesztet is módunk volt elvégezni, amelynek során jegesmedvéink többféle jeget is kipróbálhattak. Voltak hatalmas, mázsánál is nehezebb, víztiszta jégtáblák, és voltak jégdarából álló tömbök is. Ezekből a kifutó több pontjára, a partra és a medencébe is bekészítettünk néhányat. Belij és Szerij örömmel fogadta a hűs meglepetést, és kiválóan szórakoztak, nagyokat játszottak a jégtömbökkel.