Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nagyra nőttek a tigriskölykök 2014. november 12.

Grusa és Macan, a tavaly augusztusban született ifjú tigrisek a napokban lesznek tizenöt hónaposak. Születésük óta sokat nőttek, s bár megjelenésükön még látszik, hogy fiatal állatokról van szó, méretükben már megközelítették Nivát, az anyaállatot.

A napokban töltik be a tizenötödik hónapot a tavaly augusztusban született ifjú tigrisek. A két nőstény állat, Macan és Grusa persze már egyáltalán nem mondható kölyöknek, hiszen méretüket tekintve nem sokkal maradnak el Nivától, az anyatigristől. Testalkatukon azonban még jól látszik, hogy nagyon fiatal állatokról van szó, s igen gyakran látni őket játszani is. Az ilyen korú állatok a természetben már önállóan is képesek zsákmányt ejteni, de azért még az anyjukkal szoktak tartani. Felnőttkorról a tigrisek esetében hároméves kornál előbb nem is beszélhetünk, sőt akad olyan tigris is, amelyik csak 4-5 éves korában éri el az ivarérettséget.

Négy tigrisünk, a két fiatal állat, az anya, illetve a Norbi nevet viselő hím nemcsak most ősszel látható a kifutóban, hanem télen is a szabad ég alatt láthatjuk őket. A mi tigriseink ugyanis szibériai, pontosabban amur tigrisek, így számukra a magyarországi tél igazán nem jelent nagy kihívást.