Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Péntek este mutatkozik be Eugen, a négyméteres aligátor 2021. október 28.

Legújabb kisfilmünkben nemrégiben érkezett új aligátorunkat mutatjuk be, akit a péntek esti állatkerti halloween alkalmából láthat majd először a nagyközönség. A termetes állat négy méter hosszú és 155 kilót nyom.

Néhány nappal ezelőtt Állatkertünk Facebook-oldalán megosztottunk egy képet egy épp daruzás alatt lévő állatszállító ládáról, azzal a szöveggel, hogy valami készül az Állatkertben. Sok komment érkezett, komoly, félkomoly vagy tréfás tippekkel, hogy mi lehet a ládában, a komodói varánusztól és az óriáskígyótól a fekvő zsiráfon és a hosszúkás elefánton át egészen a krokodilig. És sokaknak a Jurassic Park, meg a Velociraptor jutott eszébe...

A fotó még október 6-án készült, és most már elárulhatjuk, egy termetes aligátor volt a ládában. Nemrégiben ugyanis egy új mississippi aligátor (más néven csukaorrú aligátor) érkezett hozzánk a Berlini Állatkertből, egészen pontosan a Tierpark Berlinből. A német fővárosban ugyanis annak évtizedeken át tartó kettéosztottsága miatt két állatkert is van, az 1844-ben megnyitott patinás Zoologischer Garten, amely az egykori berlini faltól nyugatra eső területre esett, és az 1954 óta működő Tierpark Berlin, amely az egykori NDK fővárosának állatkertjeként létesült. Németország és a város újraegyesítése óta természetesen mindkét állatkert tovább működik.
Az új aligátor, Eugen érkezéséről egy kisfilmet is készítettünk, amelyben további részleteket is elárulunk.

Eugen az érkezése óta eltelt három hét során már megismerkedett új otthonával és gondozóival, így itt az ideje, hogy a Krokodilházat a nagyközönség előtt is újra megnyissuk. Erre legelőször most pénteken, az állatkerti halloween ideje alatt kerül sor, de persze nemcsak Eugen miatt, hanem a többi program, élmény és látnivaló miatt is érdemes eljönni hozzánk aznap este.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.