Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Shakira az oroszlánkifutóban 2016. augusztus 31.

Talán sokan csodálkoznak azon, mit keres Shakira az oroszlánkifutóban, mi azonban azon csodálkoznánk, ha nem ott lenne. Itt ugyanis nem a kolumbiai énekes-dalszerzőről, hanem egy Shakira nevű, nemrégiben érkezett indiai oroszlánról van szó.

Az elmúlt hetekben egy újabb tenyészállattal bővült az Állatkertünkben látható indiai oroszlánok közössége. A Berlin keleti felében, Friedrichsfelde városrészben működő állatparkból, az ottani híres Brehm-házból érkezett oroszlánhölgyet Shakirának hívják, s eredetileg a Nürnbergi Állatkertben látta meg a napvilágot még 2006 márciusában.

A ritka indiai oroszlánok európai tenyészprogramjának keretében hozzánk került nőstény augusztus 4-én érkezett. Érkezése után egy darabig a többi oroszlántól elkülönítve ismerkedett új otthonával, majd fokozatosan megkezdtük az állatok összeszoktatását. Szerencsére a dolog nagyon simán ment, az újonnan érkezett és a régebben itt lakó nőstény között csak kisebb villongásokra került sor, de ezekre is csak addig, amíg Basil, a hím rendet nem tett közöttük. Azóta pedig lényegében teljesen összeszoktak.

Az indiai oroszlánok a legritkább nagymacskák közé tartoznak. Budapesten 2010 óta foglalkozunk velük, s az azóta eltelt évek során összesen hét kis indiai oroszlán cseperedett fel Állatkertünkben.