Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szénatortával köszöntöttük Arunt 2021. november 8.

Arun, az ifjú elefánt éppen ma négyéves, de már szombaton felköszöntöttük, hiszen a hétvégén sokkal többen tudtak velünk együtt ünnepelni. A szénaboglya tortát gyümölcsökkel díszítettük, a tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-es szám került.

Sokan voltak kíváncsiak szombat délben Arun születésnapi köszöntésére. A négyéves, mostanra már nagyjából másfél tonnás elefántnak egy szénaboglya tortát készítettünk elő, amely sok-sok finomsággal, például takarmánytökkel, ananásszal, banánnal és almával díszítettek fel a gondozók. A torta tetejére a kenyértészta számot – ahogy a korábbi években is – a galgahévízi Telek pékség pékjei készítették.

Először Arun egyedül kezdett bele a torta felfalásába, majd nem sokkal később Angele-t, az anyukát, és Samut, Arun áprilisban született kistestvérét is kiengedtük a kifutóra. Tulajdonképpen nem is Arun volt az egyedüli ünnepelt, hiszen Angele pénteken töltötte be huszadik életévét.

Assam, az apaállat csak távolról figyelte az eseményeket. Ez sokak számára talán furcsának tűnhet, hiszen nálunk embereknél természetes, hogy a születésnapokon lehetőség szerint az egész család részt vesz. Csakhogy az elefántoknál mások a szokások, hiszen a hím elefántok a természetben sem tagjai a csordának, hanem magányosan jártnak, és egyáltalán nem vesznek részt az utódok felnevelésében, azaz a kiselefántoknak nem szoktak „apás programjaik" lenni. Ezt az állatkerti tartás során is figyelembe kell venni, ezért az elefántbikákat a legritkább esetben engedik össze utódaikkal.

A mi Állatkertünk viszont ebből a szempontból kivételesnek számít, hiszen a mi nagy hím elefántunk, az öt és féltonnás Assam az elefántok között igen szokatlan módon nagyszerű apa, így az ő esetében előfordul, hogy összeengedjük őt az utódaival. Ha a tortaevésben nem is vehetett részt, de Arunt gyakran össze szoktuk engedni az apjával, hogy együtt játszanak. Samu, a kistesó azonban ehhez még túlságosan fiatal.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.