Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Téltemető jelzi a tavasz közeledtét 2024. február 13.

A tél vége felé egyre több virág nyílik Állatkertünk parkjában. Köztük van a sárga virágú téltemető is, amelynek beszédes neve arra utal, hogy megjelenésekor már annyira közel van a tavasz, hogy a telet szinte „temetni lehet”.

Az állatainkról, illetve a különböző rendezvényekről, vagy éppen a most aktuális Valentin-napi kedvezményekről szóló híradások mellett rendszeresen beszámolunk a botanikai látnivalókról is. Hiszen mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, ahol a bemutatott növények sokfélesége, fajszáma valójában még az állatokét is meghaladja. Mostanában van is miről írni, ugyanis a tél végét, a közelgő kikeletet érezve egyre több virág bont szirmot, így mind több a látnivaló Állatkertünk parkjának szabadföldi növénybemutató területein.

A téltemető is azon növények közé tartozik, amelyek ilyenkor, a tél végén a legszebbek, mintegy jelzik a tavasz beköszöntét, s „temetik" a téli időszakot. A jellegzetes sárga virágok legkorábban a vombatok kifutója melletti területen kezdtek előbújni, itt már január végén is lehetett téltemetőt látni. Mostanra pedig már a Kiszikla északkelet felé tekintő oldalánál, a jegesmedve kifutó és a tarvarjaknak is otthont adó röpde közötti szakaszon is gyönyörködhetnek bennük látogatóink. Sőt, ha valaki elég jó megfigyelő, a főbejárattól az emberszabású majmoknak otthont adó ház felé vezető Szoborsétány mentén is láthat néhányat.

 

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.